Reklama

Parkování v Pardubicích zaplatíte přes aplikaci. Upozorní i na konec

  • 11. února 2020,
  • 15:16,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Motoristé mohou v Pardubicích nově platit poplatek za parkování prostřednictvím mobilních aplikací MPLA, ParkDots, ParkSimply a Smart4City Parkování. Město tak podniká další krok k usnadnění parkování. Výrazně také narůstá počet plateb přes SMS zprávy.

Reklama

Od února je v Pardubicích možno platit parkovné prostřednictvím mobilních aplikací. Město vybralo hned čtyři nejpoužívanější aplikace (MPLA, ParkDots, ParkSimply a Smart4City Parkování), které o Pardubice rozšířily svou nabídku. Parkující se na místě dozví, v jaké je lokalitě, kolik zde stojí parkování a zaplatí za čas, jaký si zvolí. Po vypršení této doby jej aplikace upozorní na to, že jeho platba vypršela a nabídne mu možnost prodloužení.

„Jednoznačně preferujeme elektronickou platbu parkovného. V loňském roce jsme srovnali ceny parkovného hrazeného v hotovosti s SMS zprávami, které byly do té doby dražší. Tento krok se nám osvědčil, platby prostřednictvím SMS narostly o 100 procent. V posledních měsících se blíží počet plateb pomocí SMS hranici 10 tisíc plateb,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za dopravní politiku Petr Kvaš.

„Není to až tak převratná novinka, funguje již v mnoha městech, ale pro nás je to takový předstupeň projektu Smart Parking. Se zavedením jsme nechtěli čekat až na nové parkovací automaty či na vývoj vlastní aplikace. Je řada lidí, kteří nemají povoleny platby přes SMS zprávy a aplikace jim ušetří shánění drobných. Automaty, které umožní i platby kartou, budou instalovány v průběhu tohoto roku,“ uvedl náměstek Kvaš.

V centru Pardubic je 3835 míst na placených parkovištích. Měsíčně zde zaplatí parkovné v průměru 75 tisíc motoristů.

Foto: ilustrační, Statutární město Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu