Reklama

Nemocnice v Pardubickém kraji vyhlásily zákaz návštěv!

  • 31. ledna 2020,
  • 12:27,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Od dnešního dne platí ve všech zařízeních Nemocnice Pardubického kraje, to znamená v Pardubické, Chrudimské, Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnici, zákaz návštěv, a to z důvodu chřipkové epidemie.

Reklama

V souvislosti s plošnou chřipkovou epidemií v České republice a narůstajícím počtem chřipkových onemocnění v Pardubickém kraji byl rozhodnutím generálního ředitele vyhlášen zákaz návštěv na všech pracovištích Nemocnice Pardubického kraje, a to s okamžitou platností od pátku 31. ledna 2020 do odvolání. 

Vzhledem ke skutečnosti, že nemocnost na chřipková onemocnění v Pardubickém kraji skokově stoupá nad epidemickou mez, jsme nuceni přistoupit k preventivnímu zákazu návštěv u pacientů. Opatřením chceme chránit jak naše pacienty, tak i veřejnost před zvýšeným rizikem nákazy,“ vysvětlil generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Za epidemickou mez se počítá 1500 nemocných na 100 000 obyvatel, v posledních dnech však narostl výskyt akutních respiračních infekcí o více než 40 %, konkrétně v kategorii chřipek a jim podobných těžkých onemocnění byl nárůst dokonce o více než 130 %. Ukončení zákazu návštěv bude vyhlášeno neprodleně po zlepšení epidemiologické situace.

Jedním z častých dotazů, který se v době vyhlášení zákazu návštěv objevuje, je otázka na přítomnost otce u porodu. Ta jako taková není návštěvou, na druhou stranu je však pro ni podmínkou bezinfekčnost. Posoudit zdravotní stav doprovodu nastávající maminky je plně v kompetenci personálu porodnice.

Foto: archív

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu