Reklama

Nejdražší požár v tomto roce: Popelem lehl rodinný dům za 5 milionů

  • 15. července 2019,
  • 14:16,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Nikdo naštěstí neutrpěl újmu na zdraví, ale hmotná škoda je obrovská. V Trutnově lehl popelem dřevěný rodinný dům za pět milionů korun. V Královéhradeckém kraji jde o vyrovnání smutného rekordu roku 2019.

Reklama

Plameny zachvátily dřevostavbu v ulici Na Přebytku v Trutnově v neděli kolem druhé hodiny ranní. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek. 

„Při příjezdu jednotek na místo události se nacházeli všichni obyvatelé mimo objekt, nikdo nebyl zraněn,” ubezpečila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požárníci se při likvidaci plamenů hodně zapotili. Hořící objekt byl ze dřeva, navíc se specifickou konstrukcí. Aby zlikvidovali všechna ohniska, museli části konstrukce i střechy rozebrat. Zcela uhašeno bylo až v neděli po 13. hodině. 

Příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií. „Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 400 tisíc korun,” dodala mluvčí. 

Požár v Trutnově se řadí mezi tři události s nejvyšší škodou, u kterých hasiči v Královéhradeckém kraji letos zasahovali. Pětimilionovou škodu způsobil také požár sušícího stroje v Broumově (18. 3. 2019), o milion nižší byla škoda při požáru chalupy ve Velké Úpě (22. 2. 2019). Ovšem tady se platila cena nejvyšší, v plamenech zemřel majitel domu

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu