Reklama

Požár horské chaty má jednu oběť. Hasičům komplikoval zásah led

Pec pod Sněžkou – Při požáru horské chaty v Peci pod Sněžkou zemřela jedna osoba. Kvůli zledovatělé cestě se hasiči nemohli k hořícímu objektu dostat s těžkou technikou. Příčina je zatím neznámá, škoda byla předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun.

Reklama

Plameny zachvátily horskou chalupu ve Velké Úpě v lokalitě pod Janovými boudami. Už podle prvotních informací se měl v hořícím objektu nacházet člověk.

„Při počátečním průzkumu nezasažené části chaty jednotky nikoho neobjevily, průzkum celého objektu však nebyl kvůli ztíženým podmínkám možný. Informace se bohužel následně potvrdila a požár si tak vyžádal jednu oběť,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

K chatě vedla špatně přístupná zledovatělá cesta. Těžká technika se k objektu nemohla dostat. Hasiči se tak na místo přepravovali prostřednictvím sněžných skútrů a čtyřkolek.

„Požár samotné chalupy byl už při příjezdu hasičů plně rozvinut, a proto se nakonec po dohodě nechala kontrolovaně dohořet,” sdělila mluvčí.

V blízkosti požářiště byly velmi omezené zdroje vody, hasiči tak využívali i přírodní sníh, díky čemuž se podařilo před plameny uchránit blízké hospodářské objekty.

Příčina vzniku požáru je nyní předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu