Reklama

Do Pardubického kraje přibyde nová Tatrovka. Sestaví ji žáci střední školy

  • 7. dubna 2022,
  • 10:09

Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Pardubického kraje. Než ji však silničáři budou moci začít používat, musí ji složit studenti ze Střední školy automobilní Holice. Díky projektu Tatra do škol se tak žáci budou moci seznámit s nejnovější technikou a složit si vskutku originální skládačku.

Reklama

„Správa a údržba silnic Pardubického kraje je jednou s nejsilnějších v České republice na vozy Tatra Phoenix. Tatrovky jsou u nás opravdu oblíbené, celkem jich máme ve flotile 47. Jsem proto rád za takto skvělý a ojedinělý projekt, který nám umožní rozšířit vozový park o další vozidlo Tatra. Program Tatra do škol zároveň umožní studentům získat tolik cenných zkušeností, ale i mnoho zážitků. Kdo by si nechtěl složit Tatrovku a navštívit továrnu, kde se Tatra vyrábí? Mě by to jako studenta automobilky rozhodně lákalo,“ uvedl náměstek pro dopravu Michal Kortyš.

V současné době už je to pro Pardubický kraj druhé vozidlo, které si studenti v rámci projektu Tatra do škol vyzkouší složit. První vozidlo šlo do Ústí nad Orlicí. Pro příští rok kraj plánuje zakoupit další dvě vozidla.

„Jedná se o vskutku unikátní projekt, který nikdo jiný nenabízí a je úžasnou příležitostí pro běžného žáka na škole automobilního typu. Tato zkušenost posouvá dopředu nejen studenty, ale i vyučující, kteří se díky projektu dostanou k technologiím, ke kterým by se jinak nedostali. Byl bych opravdu rád, aby spolupráce s Tatrou přetrvala i do budoucna a těším se na další vzájemnou spolupráci,“ dodal radní pro školství Josef Kozel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu