Reklama

Rodinu firem holdingu enteria doplňuje lovosická společnost Pedasta

  • 26. dubna 2023,
  • 10:18

Další společností holdingu enteria se stala lovosická Pedasta, která se specializuje na stavební práce na trhu kolejových staveb.

Reklama

Koupě společnosti Pedasta je logickým doplněním holdingu enteria. „S firmou Pedasta nás spojují stejné produkty a její činnost známe velice dobře z naší dlouholeté spolupráce. Jsme rádi, že posílíme pozici holdingu na trhu v oblasti železnice a dalších dopravních staveb,“ uvedl za enterii Martin Havelka. 

Holding enteria se rozšiřuje nejen ohledně služeb pro klienty, ale také na stavebním trhu severních Čech. Důležitou informací je, že většina ze sedmdesáti zaměstnanců společnosti Pedasta zůstává, a navíc získá zázemí a jistotu silného českého stavebního holdingu. Pedasta sdílí stejné hodnoty, jako holding enteria. Je to budování firem na lidském potenciálu, odpovědný přístup k zákazníkům, kvalitně odvedená práce, dodržování smluvních závazků, termínů, bezpečnostních předpisů a norem ochrany životního prostředí. 

Ředitelem společnosti setrvává původní jednatel Vítek Damašek, který je též akcionářem holdingu enteria. „Český stavební holding enteria, který sídlí v Pardubicích, nyní zahrnuje široké portfolio společností. Jsou to pardubické společnosti Chládek a Tintěra Pardubice, Hrochostroj, Marhold, KVIS a sportovně-relaxační areál H Centrum, na Moravě Hroší stavby Morava a Toramos, v Hlisku Instav, Obalovny Týniště a Chvaletice, Půjčovna Semtín, Revis Praha a nyní v Lovosicích společnost Pedasta. Počet zaměstnanců holdingu je nyní přes 1300 a její roční obrat na českém stavebním trhu činí více než sedm miliard korun,“ uvedl Ondřej Joska, předseda dozorčí rady holdingu enteria.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu