Reklama

Odešel bouřlivák Říha

  • 3. září 2020,
  • 9:39,
  • Pardubice,
  • Miloš Spáčil

Pardubice – Hokejový svět truchlí. Na začátku září ho zasáhla smutná zpráva o úmrtí bývalého trenéra hokejové reprezentace Miloše Říhy staršího. Ten nejen svoji trenérskou kariéru spojil s Pardubicemi. Poslechněte si v reportáži Televize V1 vzpomínky jeho kamarádů a kolegů.


Reklama

Bouřlivák, na střídačce cholerik, ale taky chlap s velkým srdcem, skvělý parťák a obětavý kamarád. Takového si Miloše Říhu přezdívaného Pytlák budou všichni pamatovat.

Dušan Salfický, bývalý hokejista – Je to smutný, pro mě to byl člověk, který zasvětil život hokeji, nezkazil žádnou srandu, jeden z nejkvalitnějších trenérů, pod kterým jsem kdy trénoval. Je to obrovská ztráta pro hokej.

Petr Koukal, hokejista – 7:05 Je to pro mě šok, protože už se bavíme o vzpomínání. Já na něj nedám dopustit. 7:11

Skon oblíbeného trenéra zasáhl fanoušky, kteří před pardubickou arénou zapalují svíčky. Za velkou ztrátu smrt Miloše Říhy považuje i primátor pardubického hockeytownu.

Martin Charvát /ANO/, primátor Pardubic – 6:37:25 – Úmrtí pana Říhy je obrovský, neskutečný zásah, protože je to opravdu velká osobnost českého hokeje a hlavně pardubického. 06:37:33

Špičkoví hokejisté mnohdy Říhovi vděčí za svou kariéru.

Petr Koukal – 07:11 – Mě vlastně vytáhnul do dospělýho hokeje z juniorů, dal mi šanci s Količem a s Průchyčem v jedný lajně a díky tomu třeba hraju hokej – 07:22

Dušan Salfický – Mě postavil do brány a dal mi šanci chytat, já jsem pak získal angažmá v Plzni a kariéra se někam posouvala.

Poslední trenérskou prací Miloše Říhy byla loňská bramborová medaile na mistrovství světa, kterou emotivně oplakal. Teď přijdou další slzy a poslední loučení. Tereza Karanská, David Záruba a Miloš Spáčil, televize V1

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu