Reklama

Matka prý týrala ročního syna. Skoro všechny kosti měl zlomené

Otřesný případ násilí na dítěti vyšetřují kriminalisté v Královéhradeckém kraji. Třiadvacetiletá matka měla týrat svého ani ne ročního syna tak hrubě, že mu opakovaně způsobila zlomeniny kostí po celém těle.

Reklama

Na možné násilí upozornil lékař trutnovské nemocnice, kam 24. února matka přivedla svého syna na ošetření. K případu byla přizvána i znalkyně. „Vyplynulo, že měl chlapec nejen čerstvé zlomeniny obou dolních končetin, ale i zlomeniny staršího data. Bylo zjištěno, že dítě mělo za svůj krátký život téměř všechny kosti zlomené,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zranění musel dítěti způsobit někdo opakovaným tupým násilím různé intenzity. „Dítě zažívalo mučivé útrapy,” dodala mluvčí s tím, že zranění jsou vyhodnocena jako takzvaný syndrom týraného dítěte.

Podezření padlo na mladou matku, která má další dvě děti ve věku pěti a šesti let. Ty jí v roce 2017 odebrali. Soudce ženu s obviněním z těžkého ublížení na zdraví poslal do vazby, protože hrozilo, že uteče nebo bude v trestné činnosti pokračovat. Hrozí jí 5 až 12 let ve vězení.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu