Reklama

Originální, ale laciná finta. Podvodníka rychle prokoukli

Hradecko – Až pět let za mřížemi hrozí 23letému muži z Královéhradecka, který pracoval jako kurýr u dopravní společnosti. Podvodem si přišel na 100 tisíc korun. Používal originální, ale přece jen trochu nedomyšlený trik.

Reklama

Finta spočívala v tom, že si na e-shopu objednal například mobilní telefon a nechal si ho zaslat na smyšlenou adresu v oblasti, kde v rámci zaměstnaní rozvážel balíky. Když pak balík doručoval, objednanou věc vyndal a nahradil ji kameny nebo ocelovým závažím. Zásilku následně jako nedoručenou vrátil do depa. Firma balík poslala zpět odesílateli, nebo ji přeposlala na jinou smyšlenou adresu, kterou sám změnil za pomoci předplacené SIM karty.

„Během května loňského roku si takovým způsobem objednal čtyři balíky, které obsahovaly objektivy a mobilní telefony v celkové hodnotě téměř 100 tisíc korun,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Trik to byl originální, ale rychle se na něj přišlo. „Firmy, kterým se balíky vrátily jako nedoručené, vzápětí zjistili, že se jim nevrátilo jimi odeslané zboží,” dodala mluvčí. 

Mladík stihl podvodem získané věci rozprodat prostřednictvím inzerátu náhodným zájemcům. Peníze použil k vlastní potřebě. Za podvod mu hrozí od jednoho až do pěti let odnětí svobody. 

Foto: ilustrační 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu