Reklama

Znovu jsme s partnery udělali radost zdravotníkům v první linii!

Když se ve středu před Plicní klinikou Fakultní nemocnice v Hradci Králové objevil automobil se zástupci magazínu Salonky a Východočeské televize V1 naložený pomocí v podobě třiceti burgerů našeho partnera z hradeckého podniku Chilli Táta Restaurant, lahví Dobré vody a Coca-Coly, zdravotníci stojící v náročné koronavirové době v první linii byli velmi potěšeni.

Reklama

To už jsme věděli, že tuto pomocnou ruku v pátek zopakujeme a pomoc rozšíříme ještě o Odběrové centrum COVID-19. Tentokrát se k nám přidali naši partneři ze zdejší restaurace Pizza Coloseum s třiceti báječnými pizzami a nealko nápoje poskytl také pivovar Primátor Náchod.

Není třeba zdůrazňovat, jakou váhu má v současné těžké době naše každodenní zpravodajství, ale konkrétní pomoc první linii, kde stojí zdravotní sestry a lékaři, je v současné době prioritou. „Moc vám děkujeme za pomoc, vážíme si toho,“ řekla před vchodem do plicní kliniky zdravotní sestra, která společně se sanitářkou krabice s pizzou i nealko nápoje převzala. Při tom se svěřila, že se zdravotníci musí snažit, aby tuto náročnou a složitou situaci zvládli.

„Nic jiného nám nezbývá, nikdo jiný za nás tu práci a péči neodvede. Musíme dělat, co se dá, abychom poskytli nemocným veškerou péči a také doufat, že nemocných nebude přibývat v takovém množství jako dosud,“ řekla nám zdravotní sestra. Aktuální situace je také podle sanitářky je skutečně velmi náročná.

„Je to jiné než v jarních měsících, kdy pandemie vypukla. Pacientů je více a někteří jsou v horším stavu,“ uvedla. Obě se shodly v tom, že je to velký koloběh a péče je náročnější. „Jedeme na skupiny a po třech hodinách se střídáme, v nemocnici trávíme dvanáct hodin denně. Samozřejmě domů chodíme vyčerpaní, unavení. Odpočinku není mnoho, ale snažíme se to všechno zvládnout,“ sdělily zdravotnice z Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu