Reklama

Trutnov po 23 letech mění starostu. Adamce nahradil Michal Rosa

  • 13. prosince 2021,
  • 20:11,
  • Trutnov,
  • Redakce

Trutnov – Historický okamžik se odehrál při dnešní jednání trutnovského zastupitelstva. Ivan Adamec (ODS) se v jeho závěru vzdal funkce starosty města. Novým starostou byl následně zvolen dosavadní radní Michal Rosa (ODS).

Reklama

Jedenašedesátiletý Adamec avizoval svůj odchod z čela trutnovské radnice už na konci listopadu. Stal se totiž po říjnových volbách nejen poslancem, ale zároveň i předsedou hospodářského výboru v nové sněmovně. Zastávat současně tak zásadní funkci v Praze a starostovský post v Trutnově podle něj nelze. „Je to závazek. Proto jsem se po zralé úvaze rozhodl nyní rezignovat na pozici starosty města,“ oznámil. Trutnov vedl úspěšně dlouhých třiadvacet let.

Občanská demokratická strana, coby vítěz komunálních voleb, navrhla na uvolněný post starosty Michala Rosu. Šestačtyřicetiletý trutnovský architekt je zastupitelem našeho města nepřetržitě od roku 2006, z toho sedm let je také radním. „Jsem hrdý Trutnovák. Záleží mi na tom, jakým směrem se bude Trutnov ubírat. V posledních letech jsem si uvědomoval, že můj přínos pro společnost není tak velký, jak by mohl být. Věřím, že mohu prospět víc jako starosta Trutnova, než jako architekt,“ prohlásil.

V tajné volbě dnes večer pro Michala Rosu hlasovalo jedenadvacet z jednatřiceti přítomných zastupitelů. Ihned po zvolení poděkoval za důvěru zastupitelů, ocenil práci svého předchůdce a naznačil, kam by chtěl Trutnov nasměrovat. „Chci se aktivně zasadit o to, aby byl atraktivním místem pro život, aby se do něj mladí lidé po studiích vraceli, aby zde našli práci a bydlení, kvalitní vzdělání pro děti a dostupnou zdravotní péči. Chci, aby Trutnov nadále zvyšoval úroveň péče a servisu v sociální oblasti, aby se nám tu dobře žilo, až zestárneme,“ řekl.

Radnice bude i pod Rosovým vedením pokračovat v nastaveném kurzu. „Dokončení probíhajících investičních akcí považuji za samozřejmost stejně jako to, že dostojím závazkům, které tato koalice přijala,“ dodal nový starosta. 

Ivan Adamec zůstává i nadále městským zastupitelem, ale rezignoval na post radního. Místo něj se stal novým členem rady města Vladislav Sauer z ODS.

Zdroj: trutnovinky.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu