Reklama

Požár ve Dvoře Králové: Lidé se sami evakuovali, škoda za 3 miliony

  • 27. listopadu 2019,
  • 10:28,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Dvůr Králové nad Labem – Škodu minimálně ve výši tří milionů korun způsobily v úterý plameny na domě na náměstí ve Dvoře Králové nad Labem. Na místě se vystřídalo 11 hasičských jednotek. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Plameny zachvátily střechu jednoho z domů na náměstí T. G. Masaryka kolem 11. hodiny. Postupně se požár částečně rozšířil i na vedlejší objekt, další dům zasáhl kouř. Všichni lidé, kteří byli uvnitř, stihli vyběhnout na ulici.

„Ze zasaženého domu i z vedlejších budov proběhla samovolná evakuace osob, které se dostaly ven před příjezdem jednotek. Evakuovali se také zaměstnanci blízkého městského úřadu. Nikdo nebyl naštěstí zraněn,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

U požáru se postupně vystřídalo 11 hasičských jednotek, které musely k likvidaci požáru využít i výškovou techniku. Během jedné hodiny hasiči požár lokalizovali a v 17 hodin velitel zásahu oznámil kompletní likvidaci.

„Škoda, kterou požár napáchal, byla velmi předběžně stanovena na tři miliony korun. Do této částky jsou zahrnuty poškozené střechy, vybavení dílen, které se v domě nacházely, ale také skladované zboží v obchodu s elektrem, jež byl umístěn v přízemí domu,” vypočítala mluvčí s tím, že majetek odhadem za dalších 20 milionů korun požárníci rychlým zásahem uchránili.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu