Reklama

Trutnov promění bazény na nerezové. Ročně vyhazoval statisíce

  • 23. července 2019,
  • 10:36,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Trutnovská radnice se pustila do plánované rekonstrukce letního koupaliště. Už příští léto se Trutnováci půjdou vykoupat do vylepšených bazénů. Rekonstrukce vyjde na 73 milionů korun.

Reklama

Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700 tisíc korun. Údržba strojního vybavení, hracích prvků a dalších věcí nás ročně stojí další statisíce,” řekl starosta Ivan Adamec.

Proto město přistoupilo k rekonstrukci, která by ho měla některých nákladů zbavit, nebo je alespoň snížit. 

Místo kachliček dojde k zabudování nerezových van, které jsou téměř bezúdržbové,“ vysvětluje starosta.

I pro návštěvníky bude tato na první pohled možná nepodstatná změna přínosná. „V posledních letech přicházelo teplé počasí už v květnu, ale my kvůli probíhajícím opravám kachlí nemohli otevřít. Nyní díky nerezu můžeme reagovat mnohem rychleji,“ dodal Petr Gaisler, ředitel společnosti Mebys Trutnov, s. r. o.

Výběrové řízení na dodavatele se neobešlo bez problémů. Město si chtělo být jisto, že vybere opravdu kvalitního partnera, poté jeden z uchazečů řízení napadl. Vítězem se nakonec stala společnost BAK, a. s. ve spolupráci s firmou Berndorf Bäderbau, s. r. o., která dodá nerezové vany.

Celá rekonstrukce vyjde na 73 milionů korun. Kromě výměny kachliček za nerezové vany bude propojen rekreační bazén s dětským bazénkem, dále dojde k úpravě technologií a instalaci nových vodních prvků. Kapacita koupaliště zůstane stejná.

Foto: Město Trutnov

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu