Reklama

Trutnovsko má první dva případy nakažených koronavirem

  • 17. března 2020,
  • 19:16,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnovsko – Hygienici dnes večer ohlásili, že dva nové potvrzené případy nákazy koronavirem v Královéhradeckém kraji jsou z Trutnovska. Jedná se o manželský pár, který byl lyžovat v Rakousku.

Reklama

Třiašedesátiletá žena a sedmdesátiletý muž se vrátili z dovolené a bezprostředně po návratu kontaktovali lékaře. „Manželé jsou v domácí izolaci, průběh onemocnění nevyžadoval hospitalizaci," uvedla pro Trutnovinky mluvčí Krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Informaci potvrdil i trutnovský starosta Ivan Adamec, kterého hygienici o případu informovali. „Pokud vím, tak se ti manželé s nikým místním nesetkali. Hned po návratu prý šli do nemocnice, protože jim údajně nebylo dobře," sdělil Adamec.

Manželé z Trutnovska jsou v pořadí 11. a 12. potvrzeným případem nakažení v Královéhradeckém kraji. U většiny nakažených nemocí Covid-19 převažuje cestovatelská anamnéza. Lyžovat v Rakousku byli ještě další čtyři lidé z Hradecka (3 ženy, 1 muž) a dva z Náchodska (ženy). Další čtyři lidé v kraji se nakazili po úzkém kontaktu s jinými nemocnými infekcí Covid-19.

V Česku je aktuálně 434 nakažených. Počet prudce stoupá, od pondělního večera vzrostl o 90.

Zdroj: www.trutnovinky.cz, foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu