Reklama

Chalupu v těžkém terénu zachvátily plameny. Hasiči ji „zasněžovali”

Pec pod Sněžkou – Těžkou šichtu mají za sebou hasiči, kteří až do nočních hodin z neděle na pondělí likvidovali požár rekreační chalupy v Peci pod Sněžkou. K objektu se totiž s těžkou zásahovou technikou nemohli dostat, a tak museli použít vodu na umělé zasněžování sjezdovky. Událost se obešla bez zranění, škoda zřejmě přesáhne milion.

Reklama

Plameny zachvátily rekreační objekt poblíž sjezdovky Javor v neděli navečer. „Celý zásah byl komplikovaný, ať už kvůli čerstvě napadanému sněhu, těžko přístupnému terénu, ale i kvůli silnému větru, který podpořil rozšíření požáru na celý objekt,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Důležité bylo zjištění, že se uvnitř chalupy nikdo nenachází. Požárníci přepravovali techniku na místo za přispění horské služby a místních na skútrech a rolbě, pomohl jim i provozovatel sjezdovky Javor.

„Když se hasiči dostali k místu události, byl požár v pokročilé fázi. Jednotkám se podařilo napojit na systém zasněžování, a k hašení tak použily vodu na výrobu technického sněhu,” dodala mluvčí. 

Oheň se dlouho držel pod plechovou střechou objektu. Lokalizovat požár se hasičům podařilo po 23. hodině. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel hasičů. 

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu