Reklama

V Krkonoších hořel penzion, dva lidé skončili v nemocnici

Horní Maršov – Ve čtvrtek kolem 21:30 hodin vyjížděli hasiči k požáru Lysečinské boudy v Horním Maršově na Trutnovsku. Plameny zasáhly kotelnu poblíž hlavní budovy. Dva zaměstnanci se nadýchali zplodin. Škoda je vyčíslena na 600 tisíc korun.

Reklama

Lysečinská bouda v Krkonoších, která funguje jako penzion, je v tuto chvíli kvůli opravám uzavřená, v objektu tak byli jen zaměstnanci. Ti se snažili požár v kotelně zlikvidovat hasícími přístroji, ale živel byl příliš silný.

„Dva z nich se nadýchali zplodin hoření a po ošetření zdravotnickou záchrannou službou byli převezeni do nemocnice v Trutnově,” uvedl Ondřej Sezima z HZS Královéhradeckého kraje. 

Hasičům se podařilo zastavit šíření požáru a v prostoru kotelny ho zlikvidovali. „Příčina je v šetření, jako pravděpodobné se jeví nesprávné nakládání s nevychladlým popelem,” dodal Sezima.

Škoda je předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun, a to na vybavení kotelny, elektroinstalaci, vodovodních rozvodech a omítce hlavní budovy, kterou poškodil kouř. Včasným zásahem hasiči uchránili majetek za 16 milionů korun. 

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu