Reklama

Ministr Bartoš v Pardubicích

  • 27. února 2023,
  • 15:22,
  • Pardubice,
  • Kuba Kubín

Pardubice navštívil ministr pro místní rozvoj, Ivan Bartoš. Seznámit se chtěl především s rozvojem projektů dotovaných z evropských fondů.


Reklama

Nejdůležitější zastávka, kterou ministr Bartoš zároveň započal svoji cestu Pardubickým krajem, byl areál Automatických Mlýnů v Pardubicích. Následně jednal s hejtmanem Martinem Netolickým, se kterým hovořil o čerpání evropských fondů i o problematice stavebního zákona.

Martin Netolický /3PK/, hejtman, Pardubický kraj

Ministerstvo pro místní rozvoj je pro nás jako pro samosprávy nejbližším partnerem při projednávání celé řady věcí a tak jak v minulosti tak i nyní jsme probírali především problematiku podpory bydlení, chystaného zákona o podpoře bydlení a také nájemního bydlení

Delegace se pak přesunula na pardubickou radnici. Řeč byla především o projektu startovacích bytů, který představil náměstek Jakub Rychtecký.

Jan Nadrchal /ANO/ primátor, město Pardubice

Věřím, že se nám podaří pana ministra v některých případech i přesvědčit o tom, že to, co bychom potřebovali nebo my považujeme za správné by se mohlo projevit i v nějaké legislativě.

Následně si ministr Bartoš prohlédl památník zámeček. Ocenil především rychlost, se kterou veškeré projekty v Pardubicích postupují.

Ivan Bartoš /Piráti/ ministr pro místní rozvoj

Automatické mlýny jsou v úžasné fázi pokroku. Já jsem měl možnost vlastně být na tom místě kde i před pěti lety na festivalu, který jsme tam pořádali kdy vlastně ten objekt byl v dezolátním stavu.

Ministr zakončil svou návštěvu na hradě Rychmburk a v obci Prachovice. Kuba Kubín TV V1



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu