Reklama

V celé zemi platí od půlnoci zákaz vycházení bez roušky!

V noci ze středy na čtvrtek začne na území celé země platit zákaz pohybu na veřejnosti bez roušky nebo jiné ochrany dýchacích cest. Opatření schválila Vláda ČR. Královéhradecký kraj k zákazu přistoupil už od dnešních 12 hodin. V Pardubickém kraji platí zákaz v obchodech, lékárnách či v MHD od 18 hodin.

Reklama

Od dnešních 12 hodin zakazuji na celém území Královéhradeckého kraje pohyb bez ústenek, respirátorů, šátků či jiných ochranných prostředků na veřejnosti. Důsledně žádám všechny obyvatele, aby toto nařízení dodržovali a zakrývali si dýchací cesty. Jde nám o to, abychom ochránili sebe i ostatní kolem nás,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Nařízení hejtman vyhlásil na základě rozhodnutí vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu. Nařízení je platné od středy 18. 3. 12:00 do odvolání. Obyvatelé jsou povinni se řídit pokyny orgánů krizového řízení a příslušníků bezpečnostních sborů a ozbrojených sil.

Nařízením hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického se počínaje středou 18. března od 18 hodin zakazuje občanům vstupovat do obchodů, lékáren, zdravotnických zařízení, pošt, bank či do veřejných dopravních prostředků bez roušky, respirátoru či jiné ochrany dýchacích cest. Nařízení platí do odvolání.

„Žádáme všechny spoluobčany o maximální respektování tohoto nařízení, které slouží jako ochrana nás všech. Je to pro nás všechny velká zkouška, ale pokud budeme ohleduplní a hlavně disciplinovaní, tak se podaří celou situaci zvládnout. Upřímně žádám, abychom se všemi doporučeními a pravidly řídili a chránili tak sebe a své okolí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. 

Zákaz vstupu bez roušky, respirátoru či jiné ochrany dýchacích cest se týká zejména prodejen potravin, pohonných hmot a paliv, hygienických prostředků, lékáren, výdejen zdravotnických prostředků, prodejen tiskovin a tabákových výrobků. Dále se opatření týká také prostředků veřejné dopravy, sociálních a zdravotnických zařízení, školských zařízení a pošt na území celého našeho kraje.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu