Reklama

U nádraží už zadarmo nezaparkujete. Na konci května auta odtáhnou

  • 15. května 2019,
  • 16:13,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Zaparkovat v blízkosti hlavního vlakového nádraží v Pardubicích bude od konce května zase o něco složitější. Přestane totiž fungovat bezplatné parkoviště v areálu bývalého lihovaru. Městu vyprší nájemní smlouva s majitelem, který si plochu převezme do užívání. Stovky řidičů budou muset hledat místo jinde.

Reklama

Parkoviště v areálu bývalého lihovaru bude sloužit už jen 11 dnů. Nájemní smlouva mezi městem Pardubice a developerskou společností Redstone Real Estate skončí k 31. květnu. Z důvodů blokového čistění tu řidiči nezaparkují už od 27. května. 

„Pokud zde řidiči své vozy, vzhledem k této údržbě plánované na konec měsíce, i tak zanechají, budou jejich automobily odtaženy na parkoviště v areálu Služeb města Pardubic,” píše se na webu města. 

Značky, které před odtažením varují, jsou umístěny u obou vjezdů na parkoviště.

Řidiči si tak budou muset najít jiné místo, což nebude snadný úkol. Nedaleké parkoviště u hypermarketu Albert je už teď přeplněné. V podzemí obchodního centra jsou místa placená. 

O větší využití se hlásí nově zprovozněné záchytné parkoviště v bývalých kasárnách T. G. Masaryka, kde zatím za pět korun na den parkuje jen hrstka řidičů. 

Jenže za předpokladu, že parkoviště u nádraží využívají především ti, kteří dál pokračují vlakem, jde o poměrně neefektivní variantu. 

Z kasáren na nádraží jsou to necelé tři kilometry, takže půl hodiny chůzí nebo za ideálních dopravních podmínek 12 až 16 minut městskou hromadnou dopravou. Budou to chtít řidič absolvovat? Odpověď se dozvíme už brzy. 

Pardubice měly plochu v pronájmu od roku 2014. Společnost Redstone Real Estate zde ale plánuje postavit nákupní centrum a bytový dům. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu