Reklama

Na Kusého vzpomínali Hašek, Dejdar či Říha a s nimi 3691 fanoušků

  • 17. srpna 2018,
  • 8:39,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Ve čtvrtek odstartoval první ročník hokejového Memoriálu Zbyňka Kusého. Pardubický klub před začátkem svého večerního zápasu proti Slovanu Bratislava připomněl úspěchy uznávaného manažera povedenou show, na které své zážitky s Kusým vyprávěli Dominik Hašek, Martin Dejdar nebo Miloš Říha starší. Samotný zápas už Dynamu tolik nevyšel.

Reklama

3691 diváků přišlo na první domácí přípravný zápas Dynama ve velké hale. Na letní dostaveníčko hodně solidní číslo, obvykle podobné přáteláky navštěvuje sotva poloviny. První část večera vyšla v Pardubicích na jedničku. Připomínka Kusého, který režíroval zisk mistrovských titulů v letech 2005, 2010 a 2012, se povedla a diváci mohli zatleskat i takovým osobnostem jako Dominik Hašek nebo Miloš Říha. O kamarádství s úspěšným manažerem promluvil herec Martin Dejdar.

Slavnostní zahájení jsme sledovali živě:

„Zbyněk Kusý. Pro mě v první řadě kamarád. Zbyněk přišel do Pardubic z malého města a od začátku snil o tom, že tady vybuduje jedno mužstvo. Díky jeho povaze, zarputilosti a toho, co bylo v něm, to dokázal. Za sebe mohu říct, že jeho zásluhou jsem se (v roce 2010 – pozn. red.) do Pardubic vrátil a vyhrál ligu ještě jednou, za což mu moc děkuji. Zbyňku, měj se!” řekl Hašek.

Herec a moderátor Martin Dejdar se s Kusým znal od dětství, bydleli nedaleko od sebe. „My jsme se stali přáteli už v útlém věku, kdy mi na táboře u Hlinska ve Studnici dělal mladšího vedoucího a já jsem ho učil pít zelenou a čůčo. Musím říct, že byl velmi dobrý žák. Dělal všechno naplno, nejen na táboře, ale i v dospělosti, vždycky měl nějaký cíl. Byl to kluk, který se do světa prosadil z malého města. Zbyňku, střízlivý nás nedostanou!” vyprávěl Dejdar.


PROGRAM A INFORMACE o turnaji: Hokejový Memoriál Zbyňka Kusého – 16. 8. až 19. 8. 2018


Současný kouč seniorské reprezentace Miloš Říha starší zažil Kusého jako svého nadřízeného, když trénoval Pardubice. „Malý velký muž, velice ambiciózní a úspěšný v historii nejen pardubického, ale i českého hokeje. Byl to člověk, který pro hokej udělal maximum. Zbyňdo, jsou tady všichni, tvoji hráči, tvoji kamarádi, tvoji politici i fanoušci, fakt nekecám, jsou tu všichni,” pronesl Říha.

Důstojný ceremoniál zakončily proslovy zástupců Pardubického kraje, Martina Netolického a René Živného, a města Pardubice, Martina Charváta a Jakuba Rychteckého. Každý v hale musel cítit, jak nesmazatelnou stopu Kusý v lidech kolem pardubického hokeje zanechal.

Dynamo nevyhrálo ani na sedmý pokus

Sedm zápasů, sedm vstřelených gólů. To je zatím bilance hokejistů Dynama Pardubice v přípravném období. Se Slovanem Bratislava neodehráli pardubičtí hokejisté vůbec špatný zápas, místy byli lepší a měli šance, ale bylo jim to málo platné. Jediný gól vstřelil v polovině zápasu veterán Rolinek, když vyrovnával na 1:1. Slovan zareagoval ve třetí třetině a dvěma góly rozhodl o svém vítězství.

Podle pravidel Memoriálu Zbyňka Kusého se každý zápas bez ohledu na výsledek jezdí samostatné nájezdy s tím, že vítěz rozstřelu získá bod navíc (jeden tým tak může mít ze zápasu až čtyři body). V nájezdech se pohříchu vedlo lépe hokejistům Dynama a díky gólům Marosze, Duška a Bůbely urvali bonusový bodík.

Každopádně produktivita je zatím velkou bolístkou. „Už mě to nejen trápí, ale i s… Jsou tu hráči zodpovědní za střílení branek, je na čase, aby se nad tím zamysleli. Hloupé dvě chyby v závěru nás připravily o dobrý výsledek. Hlavní příčinou je ale neproměňování šancí, produktivita útočníků je velice špatná,“ lamentoval hlavní trenér Miloš Holaň.

Turnaj dnes pokračuje dalším zápasem mezi Eisbärenem Berlín a Slovanem Bratislava. Dynamo půjde do akce zase o víkendu, kdy se utká v sobotu od 19 hodin právě s Berlínem a v neděli zakončí turnaj střetnutím s Admiralem Vladivostok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu