PROGRAM: Gastronomické slavnosti 2018 v Litomyšli
- 16. května 2018,
- 16:00,
- Ostatní města,
- David Záruba
Litomyšl – Gourmeti, milovníci dobrého jídla a pití s kuchaři, odborníci na moderní gastronomii a výrobci kvalitních potravin se o tomto víkendu už posedmé sejdou na litomyšlském Smetanově náměstí při tradiční akci Gastronomické slavnosti 2018. Projděte si program na oba dny!
Více informací o Gastronomických slavnostech 2018 si můžete přečíst zde.
Gastronomické slavnosti – Sobota 19. 5. 2018
10.00–18.00 Smetanovo náměstí
Halušky a pirohy, sushi, řecká i italská kuchyně, žabí stehýnka, šneci po burgundsku, maďarské uzeniny, holandské i ovčí sýry, České ghíčko, šafránové čaje, domácí těstoviny Fajna Pasta, zvěřinové speciality, husí játra, speciality z grillu, domácí limonády a zmrzlina, Mixit, Šariš, Guinness, drinky, pečité a sedliny ve stáncích restaurací.
10.00–15.00 Touloucovo náměstí
Soutěž ve vaření kotlíkového guláše
10.00 hlavní pódium, městský hřbitov
Hold M. D. Rettigové s hrncovým průvodcem
- Průvod k hrobu M. D. Rettigové odstartují u hlavního pódia bubeníci LosHrncos. Hrnce a vařečky s sebou!
10.00–14.00 stánek Svíčková OPEN, Smetanovo náměstí
Svíčková OPEN
- Degustace od 13.00 na základě zakoupeného kuponu (v prodeji od 12.00 ve stánku)
11.00–12.00 hlavní pódium
Tobogan
- Živé vysílání oblíbeného rozhlasového pořadu Aleše Cibulky ze slavností na téma „svatební gastronomie
- Hosté: Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal
12.00–18.00 hlavní pódium
6 kuchařů s cibulkou!
- Maso a rosoly jako hlavní téma povídání zajímavých hostů, kuchařských prezentací a soutěží, moderuje Aleš Cibulka
- S vařečkou v ruce se představí: Markéta Hrubešová, kuchaři z juniorských národních týmů ČR a SR, Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Asociace kuchařů a cukrářů ČR; Roman Línek, Radomil Kašpar
- 12.00–17.30 – kuchařské klání týmů odborných škol
- 15.00–16.00 – vyhlášení soutěží O Magdaleně a selátku, Rettigová znovu ve škole, Svíčková OPEN, O kotlík starosty Litomyšle
- 17.30 – vyhlášení soutěží odborných škol, večeře v Imperialu
12.00–18.00 Smetanovo náměstí
Školička vaření – kuchařský program pro děti ve stanu uprostřed náměstí
19.00–22.00 hlavní pódium
Slovenský hodokvas s kapelou Hrdza
- S energickou slovenskou kapelou si připomeneme 25. výročí rozdělení Československa
- Vaří a slovenská piva čepuje: Salaš U Franka, Levoča
SOUSEDSKÁ NEDĚLE – 20. 5. 2018
11.00–15.00 Smetanovo náměstí
Sousedská husička
- Pečené husí stehno s variací zelí a knedlíků servírované pod širým nebem. Hraje poberounská hudební skupina TŘEHUSK, zpívá Sbor paní a dívek
11.00–12.00 Smetanovo náměstí, stánek Sboru paní a dívek
Soutěž o nejhezčí, nejchutnější a celkově nejlepší bábovky
Foto: gastroslavnosti.cz