PROGRAM: Gastronomické slavnosti 2018 v Litomyšli

Litomyšl – Gourmeti, milovníci dobrého jídla a pití s kuchaři, odborníci na moderní gastronomii a výrobci kvalitních potravin se o tomto víkendu už posedmé sejdou na litomyšlském Smetanově náměstí při tradiční akci Gastronomické slavnosti 2018. Projděte si program na oba dny!

Reklama

Více informací o Gastronomických slavnostech 2018 si můžete přečíst zde.


Gastronomické slavnosti – Sobota 19. 5. 2018

10.00–18.00 Smetanovo náměstí

Halušky a pirohy, sushi, řecká i italská kuchyně, žabí stehýnka, šneci po burgundsku, maďarské uzeniny, holandské i ovčí sýry, České ghíčko, šafránové čaje, domácí těstoviny Fajna Pasta, zvěřinové speciality, husí játra, speciality z grillu, domácí limonády a zmrzlina, Mixit, Šariš, Guinness, drinky, pečité a sedliny ve stáncích restaurací.

10.00–15.00 Touloucovo náměstí

Soutěž ve vaření kotlíkového guláše

10.00 hlavní pódium, městský hřbitov

Hold M. D. Rettigové s hrncovým průvodcem

  • Průvod k hrobu M. D. Rettigové odstartují u hlavního pódia bubeníci LosHrncos. Hrnce a vařečky s sebou!

10.00–14.00 stánek Svíčková OPEN, Smetanovo náměstí

Svíčková OPEN

  • Degustace od 13.00 na základě zakoupeného kuponu (v prodeji od 12.00 ve stánku)

11.00–12.00 hlavní pódium

Tobogan

  • Živé vysílání oblíbeného rozhlasového pořadu Aleše Cibulky ze slavností na téma „svatební gastronomie
  • Hosté: Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal

12.00–18.00 hlavní pódium

6 kuchařů s cibulkou!

  • Maso a rosoly jako hlavní téma povídání zajímavých hostů, kuchařských prezentací a soutěží, moderuje Aleš Cibulka
  • S vařečkou v ruce se představí: Markéta Hrubešová, kuchaři z juniorských národních týmů ČR a SR, Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Asociace kuchařů a cukrářů ČR; Roman Línek, Radomil Kašpar
  • 12.00–17.30 – kuchařské klání týmů odborných škol
  • 15.00–16.00 – vyhlášení soutěží O Magdaleně a selátku, Rettigová znovu ve škole, Svíčková OPEN, O kotlík starosty Litomyšle
  • 17.30 – vyhlášení soutěží odborných škol, večeře v Imperialu

12.00–18.00 Smetanovo náměstí

Školička vaření – kuchařský program pro děti ve stanu uprostřed náměstí

19.00–22.00 hlavní pódium

Slovenský hodokvas s kapelou Hrdza

  • S energickou slovenskou kapelou si připomeneme 25. výročí rozdělení Československa
  • Vaří a slovenská piva čepuje: Salaš U Franka, Levoča

SOUSEDSKÁ NEDĚLE – 20. 5. 2018

11.00–15.00 Smetanovo náměstí

Sousedská husička

  • Pečené husí stehno s variací zelí a knedlíků servírované pod širým nebem. Hraje poberounská hudební skupina TŘEHUSK, zpívá Sbor paní a dívek

11.00–12.00 Smetanovo náměstí, stánek Sboru paní a dívek

Soutěž o nejhezčí, nejchutnější a celkově nejlepší bábovky

Foto: gastroslavnosti.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu