Reklama

Allar. Příběh sirotka a druida ukazuje keltskou dobu

Nasavrky – Milovníci keltské doby se mají na co těšit. Dnes byl poprvé neveřejně promítán krátký filmový příběh s názvem Allar, který představuje život na keltském oppidu. Snímek do budoucna poslouží jako prezentační a naučný materiál pro Zemi keltů. Pod toto označení nově spadají veškeré aktivity kolem Keltského archeoskanzenu v Nasavrkách, za kterým stojí spolek Boii.

Reklama

Zhruba dvacetiminutový příběh zachycuje život na keltském sídlišti v době Samhainu, tedy ve dnech na přelomu října a listopadu. Hlavním námětem je vztah druida Allara a sirotka Kegana, kterému psanci zabijí matku. Film zobrazuje také vztah předků k duchovnímu tajemnému světu bohů a bohyň.

„Film jsme stihli natočit za tři dny během jednoho říjnového víkendu, kdy byly ty vichřice. Pak už se dělali jen dotáčky. Mnohem více práce zabrala postprodukce, třeba nedávno se nám rozbil počítač se střižnou a skoro to vypadalo, že nebudeme mít co promítat,” vyprávěl producent filmu Lukáš Blažek.

Všechno se ale naštěstí stihlo a zájemci se mohou těšit na premiéru, kterou v pondělí 23. 4. hostí od 18 hodin pardubické Divadlo 29. Vstupenky je možné rezervovat na info@zemekeltu.cz.

Autoři se snažili život v keltské době představit co nejvěrohodněji, protože film bude využíván pro prezentační a vzdělávací aktivity Keltského archeoskanzenu Nasavrky. Veškeré aktivity spojené s kelty, které návštěvníci u Nasavrk naleznou, nově spadají pod jednotnou hlavičku Země keltů.

Film z dílny společnosti Media Company režíroval Vít Mazánek a hrají v něm Václav Dušek, Václav Němec, Veronika Malá, Monika Němcová, Kateřina Falcová a Tomáš Jakoubek. Snímek je natočen v rozlišení pro kina a brzy jej budete moci zhlédnout na Východočeské televizi.

Foto: Miloš Spáčil

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu