Reklama

Zavražděného kojence našli v mokřadu. Muž ho měl ubít kvůli pláči

Přelouč – Otřesný případ řeší pardubičtí kriminalisté. Muž měl ranami do hlavy usmrtit teprve dvouměsíční dítě a poté ho s partnerkou, matkou dítěte, ukrýt do mokřadu za Přeloučí.

Reklama

K tragédii došlo v sobotu v Přelouči. Osmadvacetiletý Rumun zřejmě v reakci na neutichající pláč udeřil dítě několikrát do hlavy nejen pěstí, ale také neurčeným předmětem. Devatenáctiletá matka dítěte a mužova partnerka byla tou dobou opilá a spala poblíž.

„Druhý den ráno po zjištění, že chlapec nežije, se rozhodli tělo ukrýt. Uložili ho do kufru do spodní části kočárku, při odchodu z domu vycpali dupačky chlapce a uložili je také do korbičky kočárku, aby vše vypadalo, že s ním jedou na procházku. Následně kočárek i kufr s tělem zemřelého schovali do mokřadu za městem,” popsala policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policisté se o možném zločinu dozvěděli až z Rumunska. Na tamní policejní stanici ho nahlásili rodiče pravděpodobného pachatele. Oznámení začali prověřovat a brzy se ukázalo, že je pravdivé.

„Zvratem v prověřování bylo zjištění, že se uvedená dvojice má pohybovat po Přelouči, ale pouze se starší dcerou. Ohledně nezletilého chlapce dvojice známým uváděla, že ho u sebe nemá, protože se nachází na ošetření v nemocnici,” uvedla Janovská.

Policie snadno zjistila, že jde o lež, a začala po dvojici pátrat. Žena se ukrývala u kamarádky, a přestože zpočátku nechtěla spolupracovat, nakonec policii navedla do dvora nedalekého domu, kde se schovával její přítel. Později i přiznala, co se stalo.

„Již z prvotního ohledání tělíčka zemřelého chlapce bylo zřejmé, že zemřel násilnou smrtí v důsledku jednání cizí osoby, což potvrdily i předběžné závěry provedené soudní pitvy,” dodala mluvčí.

Dvojice se schovávala a chtěla následně zmizet ze země. Pravděpodobný pachatel skončil ve vazbě a za vraždu dítěte mladšího 15 let mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu