Reklama

Nemocnice v Litomyšli má nové parkoviště

Pardubický kraj - Pacienti, kteří míří do Litomyšlské nemocnice, budou moci zaparkovat na zbrusu novém parkovišti. Výstavba 77 míst vyšla na 7,1 milionu korun. Jednu polovinu částky zaplatí Pardubický kraj, druhou město Litomyšl.

Reklama

„Výstavba pomohla zlepšit dopravní situaci nejen v nemocnici, ale i v přilehlé části města. Pardubický kraj tím jasně deklaroval význam litomyšlské nemocnice ve společnosti Nemocnice Pardubického kraje," uvedl hejtman Martin Netolický.  

Parkoviště v areálu nemocnice bylo dokončeno v dubnu letošního roku. Vznikla zpevněná parkovací plocha o kapacitě 77 míst, přičemž z toho jsou čtyři parkovací stání určena pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. „Součástí stavby byla také oprava stávajícího oplocení, zřízení veřejného osvětlení a kamerového systému, včetně provedení vegetačních úprav,“ doplnil Roman Línek, náměstek hejtmana zodpovědný za investice. 

Tímto krokem se zvyšuje bezpečnost z hlediska provozu i pohybu chodců, a to uvnitř i vně areálu nemocnice," dodal radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. Podobné projekty plánuje hejtmanství i v dalších krajských nemocnicích. 

Zdroj: Pardubický kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu