Reklama

Krizové „koronavirové” linky v Pardubickém kraji

  • 17. března 2020,
  • 14:47,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Ve všech čtyřech okresech Pardubického kraje fungují krizové linky pro veřejnost. Občané na nich dostanou nejen cenné informace, ale mohou si podle radního Pavla Šotoly i popovídat.

Reklama

„V době krize pomáhá, kdo může. Kraj, města, obce, neziskové organizace, sousedé i dobrovolníci. Důležité ale je, aby se k lidem kromě nutných nákupů dostaly také nezkreslené informace a také aby ti, kteří jsou nyní částečně izolováni, si mohli s někým popovídat. Proto vítám veškeré iniciativy, které toto pomáhají řešit zejména těm lidem, kteří nejsou na internetu a sociálních sítích,“ uvedl radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

V krajské Poradně pro rodinu tento týden zřídili čtyři krizové telefonické linky pro lidi, kteří mají strach, úzkosti a panické stavy v souvislosti s potenciální či faktickou nákazou koronavirem. Tyto linky mohou využít také klienti všech sociálních služeb Pardubického kraje včetně zaměstnanců. Vybraní psychologové jsou na příjmu každý den od 8 do 17 hodin. Zatím budou fungovat do pondělí 23. března do 17 hodin. 

  •    Region Pardubice – 603 273 948
  •    Region Chrudim – 601 344 852
  •    Region Svitavy – 606 051 590
  •    Region Ústí nad Orlicí – 733 522 278

Stále je v provozu také Linka důvěry Pardubického kraje s číslem 465 524 252. Ta sídlí v Ústí nad Orlicí, ale je určena pro celý kraj. Jejím posláním je poskytovat lidem okamžitou telefonickou pomoc v jakékoli obtížné životní situaci, pomoc s jakoukoli starostí, se kterou si volající neví rady, cítí se ohrožen, nebo své trápení, ale i radost potřebuje jenom někomu svěřit a s někým ho sdílet. 

Linka důvěry může být první záchytnou pomocí pro člověka v krizi. Její výhodou je snadná dostupnost a anonymita. Nepřetržitý provoz krajské Linky důvěry Ústí nad Orlicí zajišťuje průměrně 14 pracovníků, kteří splňují nebo si doplňují vzdělání sociálního pracovníka a absolvovali akreditovaný kurz Telefonické krizové intervence.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu