Reklama

Ústav v Brandýse už má výsledky auditu. Co ukázal?

Pardubický kraj – Hejtmanství obdrželo výsledky nezávislého personálního auditu v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí. Dlouhotrvající interní problémy ve vyhlášené zotavovně před dvěma měsíci vyvrcholily v rezignaci ředitelky Michaely Tomanové.

Reklama


V ústavu už dlouho před odstoupením tehdejší ředitelky nepanovala harmonická atmosféra. Zaměstnanci dokonce hovořili o šikaně. Personální audit potvrdil, že organizace v některých oblastech nefunguje tak, jak by měla.

„Nedostatek personálu, zejména ve zdravotnických profesích, časté střídání zaměstnanců, a také špatnou pověst rehabilitačního ústavu jako zaměstnavatele,” shrnul hejtman Martin Netolický slabé stránky, které audit prokázal.

Zároveň podle závěrů kontroly chybí motivační prvky v odměňování a nedostatečná je i úroveň řízení a organizace práce.

Zjištění mají sloužit především k co nejrychlejšímu uklidnění situace, což je úkol pro novou ředitelku Světlanu Jeřábkovou. 

„Paní ředitelka má od nás nyní za úkol seznámit se s jednotlivými navrženými opatřeními a transformovat je do vlastního akčního plánu,” dodal hejtman. 

Ne vše je ale v ústavu špatně, audit odhalil i kladné stránky. „Audit potvrdil pozitivní hodnocení rehabilitačního ústavu jako poskytovatele služeb a kladné hospodaření bez příspěvků a dotací na provoz,“ řekl radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. 

Foto: archív


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu