Reklama

Hala s balíky sena v plamenech. Škoda je přes 6 milionů!

Bartošovice v Orlických horách – Dnes kolem poledne zachvátily plameny skladovací halu na seno v Bartošovicích v Orlických horách. Hasičům se podařilo požár rychle lokalizovat, přesto ho nechávají kontrolovaně dohořet. Škody jdou do milionů.

Reklama

Na místě požáru v době nejintenzivnějšího zásahu pracovalo 11 hasičských jednotek, pět z Královéhradeckého kraje, čtyři z Pardubického kraje a dvě z Polska. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu.

„Železobetonová hala byla zasažena požárem v plném rozsahu. Jednotky zahájily hasební zásah, ochlazovaly zdi skladovací haly a dále se soustředily na obranu okolních budov. Nasazeno bylo celkem deset vodních proudů a jedna lafeta,” popsala zásah mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že se během likvidace živlu lehce zranil jeden z dobrovolných hasičů.

Plameny kromě objektu poškodily zhruba 2800 balíků slámy. „Škoda na objektu a uskladněném senu byla předběžně odhadnuta na 6,1 milionu korun,” doplnila mluvčí.

Hasiči požár lokalizovali zhruba během jedné hodiny a za další dvě, tedy kolem 15. hodiny, začaly některé jednotky místo opouštět. Objekt nechávají požárníci kontrolovaně dohořet.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu