Reklama

Hasiči se nemohli dostat k požáru. Očesali špatně zaparkovaná auta

Hořice – V noci na pátek se rozhořel požár v rodinném domě v Hořicích. Hasiči to měli na místo události jen 200 metrů, ale s mohutnou technikou se k plamenům nemohli snadno dostat. Odřeninami to odnesla špatně zaparkovaná vozidla.

Reklama

Požár ohlásila přímo na hasičské základně obyvatelka domu v jednu hodinu ráno. Požárnici nasedli do auta a vyrazili ke 200 metrů vzdálenému objektu. Po cestě se však museli potýkat se špatně zaparkovanými vozidly. „Došlo dokonce k poškození zásahových i zaparkovaných aut,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár v koupelně, který vznikl od pračky, se hasičům podařilo rychlo zlikvidovat. Místnosti v rodinném domě byly silně zakouřené a hasiči museli také rozebrat část stropní konstrukce. Škoda je předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, ale mohla být milionová.

Při požáru ani zásahu nebyl nikdo zraněn. O něco hůře dopadla auta. „Spěchali jsme, abychom provedli rychlý průzkum a požár co nejdříve zlikvidovali. Narazili jsme ovšem na nedisciplinovanost řidičů, kteří si neuvědomují, že na průjezd cisterny je potřebný alespoň tři metry široký pruh na komunikaci,“ řekl velitel zásahu. 

Hasiči si tak poškrábali dvě cisterny na boku se škodou v tisících korun. Větší újmu utrpěla tři zaparkovaná vozidla. Případ vyšetřuje policie a majitelům aut hrozí pokuta.

V souvislosti s případem hasiči apelují na řidiče, aby dodržovali zákon, který říká, že při parkování musí na silnici zůstat volný jízdní pruh široký alespoň tři metry.

„Realita je však často jiná a problém se netýká pouze sídlišť, což potvrzuje i špatná zkušenost hořických hasičů. Při dnešní nehodě bylo zjištěno, že komunikace měřila v nejužším místě maximálně 2,7 metru,” podotkla mluvčí. I tak na první pohled drobná odchylka se pro obrovskou zásahovou techniku stala neřešitelným problémem.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu