Reklama

Vlak odhodil auto do příkopu. Řidič se štěstím vyvázl

Všestary – Velké štěstí měl řidič suzuki, který dnes dopoledne nedobrzdil u železničního přejezdu ve Všestarech na Královéhradecku. Osobní vlak odhodil vozidlo do příkopu, šofér utrpěl jen s lehké zranění.

Reklama

Nehodu nahlásili svědci před 10. hodinou dopolední. Došlo k ní na přejezdu v části Rosnice, který není chráněný světelnou signalizací a závorami.

„Hasiči měli původně hlášeno, že je ve vozidle zaklíněná osoba, ale při příjezdu jednotek na místo události byl už člověk mimo havarovaný automobil, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Sedmačtyřicetiletý řidič měl velké štěstí, že ho osobní vlak netrefil přímo v plné rychlosti. Dle prvotní informace řidič auta značky Suzuki Ignis nedobrzdil před přejezdem a zachytil se o projíždějící vlak,” doplnila mluvčí policie Iva Kormošová.

Ve vlaku cestovalo zhruba 40 pasažérů a žádný z nich neutrpěl zranění. Všichni se z vlaku evakuovali ještě před příjezdem složek IZS. Dechová zkouška u řidiče i strojvedoucího byla negativní. Škoda na vlaku je vyčíslena na 150 tisíc a na suzuki je to 50 tisíc korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje a Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu