Reklama

Mladík převrátil auto na střechu. Letěl pro něj vrtulník

Smidary – Dvacetiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a po projetí zatáčkou sjel do příkopu. Auto se obrátilo na střechu a mladý šofér utrpěl těžké zranění. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Reklama

K nehodě došlo v úterý kolem 16:30 hodin ve Smidarech poblíž Nového Bydžova v části Loučná Hora. Dvacetiletý řidič ve Škodě Praktiku projel pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru a skončil v příkopu. Auto zůstalo ležet na střeše.

Hasiči museli řidiče z vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, poté byl předán do péče záchranářů. Zraněný člověk byl transportován do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Přesná příčina havárie je v šetření hradeckých dopravních policistů. Z důvodu zranění nemohli podrobit řidiče dechové zkoušce, proto nařídili odběr krve.

„Policisté na vozidle, u kterého zadrželi z důvodu závad osvědčení o registraci, odhadli škodu na 60 tisíc korun. Technickou závadu, jako příčinu dopravní nehody, na místě nezjistili,” doplnila tisková mluvčí policie Iva Kormošová. 

Foto: HZS Královéhradeckého kraje a Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu