Reklama

Nová opatření v autobusové dopravě: omezení spojů a vyšší hygiena

Královéhradecký kraj – Česko má dneškem již 94 potvrzených případů výskytu koronaviru. Z důvodu uzavření škol Královéhradecký kraj od pondělí 16. března omezí některé linky veřejné autobusové dopravy. Vedle toho zavádí i důslednější hygienická opatření v jednotlivých autobusech.

Reklama

V podstatě teď přecházíme na prázdninový režim. Lidé musí od pondělí 16. března počítat s menším počtem stávajících spojů. Všechny informace o spojích budou dostupné na portálu jízdních řádů IDOS a zveřejníme je i na webových stránkách kraje. S dopravci jsme domluveni, že informace o změně jízdních řádů vylepí na zastávkách. Prosím všechny cestující o trpělivost a o přizpůsobení se nastalé situaci,“ uvedl první náměstek pro dopravu Martin Červíček.

Denní rozsah objednávaných spojů v pracovních dnech se sníží maximálně o 10 %. Víkendový rozsah zůstane prozatím zachován. Informace cestující najdou na webu www.idos.cz, pro další dotazy mohou volat infolinku IDS IREDO na telefonním čísle 491 580 333.

Rozhodnutí kraje navazuje na vládní nařízení o zrušení výuky na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách. Vedle toho kraj zavádí další opatření přímo do autobusů.

Řidiči všech námi objednávaných autobusových linek jsou proškoleni o důslednějším důrazu na hygienu a nařídili jsme dopravcům také častější dezinfekci interiéru jednotlivých autobusů,“ doplnil náměstek Červíček.

Finanční dotace na tato opatření ve středu přislíbilo ministerstvo dopravy. „Do pátku ministerstvu dopravy dodáme počet přepravovaných osob v rámci naší veřejné dopravy. Jsme také připraveni pomoci při přerozdělování financí pro dopravce a pro obce, které provozují hromadnou dopravu,“ informoval náměstek Červíček a dodal, že Královéhradecký kraj využije i nabídku ministerstva na zprostředkování dodavatele dezinfekčních prostředků, kterých je v ČR aktuálně nedostatek.

Foto: archív

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu