Reklama

Koronavirus: Královéhradecký kraj se chystá na možný výskyt nákazy

Královéhradecký kraj – Královéhradecký kraj uspořádal poradu vedení bezpečnostních složek působících v regionu. Důvodem je výskyt koronaviru ve 12 evropských státech. Přestože výskyt nákazy v České republice zatím potvrzen nebyl, chce být krajský integrovaný záchranný systém na tuto situaci připravený.

Reklama

„V Královéhradeckém kraji žádné onemocnění koronavirem nemáme, chceme ale být připraveni na takovou situaci. Bavili jsme se o případném postupu i o preventivních opatřeních. V tuto chvíli vyzýváme obyvatele, kteří cestují z rizikových oblastí, aby věnovali zvýšenou pozornost a v případě příznaků nákazy kontaktovali krajskou hygienickou stanici a až poté navštívili zdravotnické zařízení. Díky tomu bychom mohli zabránit dalšímu šíření nákazy,“ řekl hejtman Jiří Štěpán s tím, že kraj rozeslal informační leták na všechny obce v kraji a informovány jsou i další instituce.

Aktuálně platí doporučení krajské hygienické stanice především pro cestující z rizikových oblastí. V této chvíli to je Čína, Hongkong, Japonsko, Singapur, Jižní Korea, Írán a Itálie – oblast kolem Milána, Benátek a Boloni. Seznam všech aktuálních rizikových oblastí je k dispozici na webu krajské hygienické stanice www.khshk.cz.

Chování obyvatelstva bude jedním ze základních preventivních prvků. Pokud budou lidé dodržovat doporučená opatření, budeme schopni případné zavlečení nákazy zvládnout,“ řekl ředitel Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Ivan Kučera.

Jednání, na které naváže zasedání bezpečnostní rady kraje, se zúčastnili zástupci krajského integrovaného záchranného systému i členové bezpečnostní rady kraje: první náměstek hejtmana Martin Červíček, ředitel Hasičského záchranného sboru KHK František Mencl, ředitel Krajského ředitelství policie KHK Petr Petřík, ředitel Zdravotnické záchranné služby KHK Libor Seneta, předseda představenstva Zdravotnického holdingu KHK Marián Tomašík, zástupce ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Tomáš Junek a za Fakultní nemocnici Hradec Králové Stanislav Plíšek, přednosta Kliniky infekčních nemocí.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu