Reklama

Martina Berdychová o slučování škol, diplomkách i hnutí ANO

Královéhradecký kraj – Dnes byla hostem on-line chatu na vzpravy.cz Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje. Někdejší poslankyně a starostka Holovous má na kraji v gesci školství, kulturu a sport. Všechny její odpovědi najdete v článku.

Reklama

Královéhradecký kraj stejně jako ostatní regiony trápí řada problémů. Které jsou podle Martiny Berdychové ty největší? „Nedostatek pracovníků v různých profesích. Komplikuje nám to realizaci investičních akcí, hrozí nám nedostatek zdravotnického personálů, ale projevuje se to například i ve školství, kde nám chybí učitelé,” myslí si náměstkyně.


On-line chat: Martin Červíček o senátu, nezávislosti policie či o svém Triumphu


Oblast školství byla obecně hodně propírána, a to zejména v souvislosti se slučováním středních škol. „ Když máme přes 9 tisíc míst na středních školách a něco málo přes 4 tisíce žáků v devátých třídách, tak je to velký nepoměr. Školy se dostávají do pozice, že jsou konkurenty a přetahují si žáky,” vysvětlila, proč je tzv. optimalizace podle ní nezbytná.

V letech 2013 až 2017 byla Martin Berdychová poslankyní parlamentu. Ačkoliv už tehdy měla členskou legitimaci v hnutí Východočeši, v dolní komoře parlamentu seděla za ANO 2011. Přirozeně se tak nabízela otázka, jestli by si podobnou spolupráci dokázala představit i dnes. „Už bych v klubu ANO nemohla sedět,” konstatovala lakonicky.

Všechny odpovědi si můžete přečíst zde:

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu