Reklama

Děti „obživly” nosorožce Sudána. K vidění bude v ZOO

Hradec Králové – Děti z Masarykovy ZŠ a MŠ Plotiště v Hradci Králové dokázaly obživnout nosorožce Sudána. Ne, bohužel nejde o zázrak vědy a přírody, ale o krásný projekt, kterým po několik týdnů žila celá škola. Při něm vznikla socha nosorožce v takřka životní velikosti a také různé obrázky, kvízy, a dokonce i drátěný nosorožec.


Reklama

Socha zesnulého nosorožce Sudána v takřka životní velikosti je vyrobena z kartonu a speciálních kolíčků. Děti ji vyhotovovaly zhruba měsíc. „Ta socha byla tvořena různým lámáním, ohýbáním a nařezáváním,” představila dílo učitelka výtvarné výchovy Ivana Pleskačová. 

Prací na soše se nechala inspirovat postupně celá škola, počínaje od prvňáčků až po deváťáky. Sbíraly se informace, dokonce v několika jazycích, a uskutečnila se spousta výtvarných akcí. Materiálu bylo nakonec tolik, že škola uspořádala velkou výstavu v tělocvičně.

„Děti se skutečně chopily té látky tak emotivně, že i my učitelé jsme zůstali koukat, jak dokážou přemýšlet o životě. A to nejen o našem, ale také o životě zvířat a vůbec o zemi jako takové, protože jsme zjistili, že lidé si zemi sami ničí. My chceme pomoci a myslím, že toto je naše největší poselství,” prohlásila ředitelka školy Ilona Hojná. 

Sochu Sudána čeká život i po skončení výstavy, a to přímo v ZOO Dvůr Králové nad Labem, odkud nosorožec Sudán pocházel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu