Reklama

Krajské úřady se od pondělí 20. dubna vrací k takřka běžnému režimu

Krajské úřady Pardubického i Královéhradeckého kraje se od pondělí 20. dubna vrátí k takřka běžnému režimu, který zde platil před vypuknutím pandemie koronaviru.

Reklama

Hejtmanství reagují na zvolněná opatření Ministerstva zdravotnictví. Pro veřejnost to znamená návrat k běžným úředním hodinám. Stále však trvají zvýšená hygienická opatření v budovách úřadů.

Prosím všechny, aby pokud možno záležitost vyřešili s úředníky po telefonu nebo přes elektronickou poštu. Pakliže se s pracovníkem domluví na setkání v budově úřadu, je nezbytné si u vstupu vydezinfikovat ruce, po celou dobu mít zakryté dýchací cesty a dodržovat odstup od dalších osob,“ sdělila ředitelka Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Ivana Křečková.

Úřední dny budou standardně v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin. Úřad a podatelna úřadu budou otevřeny každý den – v pondělí a ve středu od 8 od 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 14 hodin.

Krajský úřad Pardubického kraje v souvislosti s koronavirem zavedl řadu opatření na ochranu zaměstnanců i návštěvníků. Na recepcích úřadu zabudoval ochranné přepážky z plexiskla a je tam k dispozici dezinfekce na ruce. Zvýšila se četnost úklidové dezinfekce všech prostor úřadu. Pracovní jednání se konají v zasedacích místnostech, kde je možné sedět ve větších rozestupech, například rada zasedá v sále zastupitelstva. Všichni zaměstnanci, kteří nejsou v kanceláři sami, nosí roušky.

„Tato opatření potrvají i nadále. Prosíme proto návštěvníky úřadu, aby dodržovali nošení roušek i bezpečné dvoumetrové rozestupy od dalších osob po celou dobu vyhlášených mimořádných opatření,“ vyzývá ředitel Jaroslav Folprecht.

Pro přístup do budov Krajského úřadu Pardubického kraje se budou i po neděli využívat pouze hlavní vchody z náměstí Republiky a z Komenského náměstí. Ostatní vstupy zůstávají uzamčené.

Foto: archiv/Královéhradecký kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu