Reklama

Královéhradecký kraj nakoupil statisíce ochranných pomůcek

Královéhradecký kraj v boji s koronavirem nespoléhá jen na státní dodávky ochranných pomůcek a zajišťuje prostředky také po své linii. Nově se mu podařilo získat 200 tisíc respirátorů FFP2 a 150 tisíc ústenek.

Reklama

Stav kolem distribuce ochranných pomůcek je v tuto chvíli stabilizovaný, ale je to na hraně udržitelnosti. Nelze předvídat, jak bude situace vypadat za týden, a každá dodávka ochranných pomůcek je proto významná. Je důležité, že se vytvořil jasný systém dodávek prostředků přes ministerstvo vnitra, a také dodávky od ministerstva zdravotnictví přes Státní správu hmotných rezerv jsou teď plynulejší,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

Královéhradecký kraj nově nakoupil 114 tisíc respirátorů FFP2 od firmy PS Plasty a 89 tisíc respirátorů FFP2 od firmy Adler. Hejtmanství také pořídilo dalších 150 tisíc roušek od firmy Medilab. Za všechny tyto prostředky zaplatí 28,5 milionu korun bez DPH.

Dohromady tak kraj objednal ochranné prostředky už za 37 milionů korun. „Již dříve jsme nakoupili 1,3 tisíce respirátorů od společnosti Batist Medical z Červeného Kostelce, 140 tisíc ústenek od společnosti Medilab z Českého Meziříčí a 80 tisíc litrů dezinfekce od společnosti Čepro,“ doplnil hejtman.

Celkem kraj už obdržel nebo nakoupil 1,5 milionu ústenek, 368 tisíc respirátorů, 400 tisíc ochranných rukavic, 18,5 tisíce ochranných brýlí, 12,5 tisíce návleků na boty, 11 tisíc obličejových štítů a přes 5 tisíc ochranných obleků a přes 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID.

Největší část ochranných pomůcek šla do zdravotnictví a sociálních služeb – jedná se zhruba o 75 % všech distribuovaných prostředků. Dalších 25 % obdržely složky IZS, školy, obce s rozšířenou působností a další instituce.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu