Reklama

Královéhradecký kraj zavádí opatření proti šíření koronaviru

Královéhradecký kraj – Vedení Královéhradeckého kraje spustilo informační kampaň, ve které občanům poskytuje všechny důležité informace o koronaviru i způsobech, jak nákaze předcházet. Kraj také vytiskl a distribuuje informační letáky.

Reklama

Všechny potřebné informace občané naleznou na adrese bit.ly/infokoronavirus. Na jednom místě občané získají všechny potřebné informace jako například pokyny pro cestovatele či odpovědi na základní otázky: co je koronavirus, jak se přenáší či zda proti viru existuje vakcína. 

„Jsme připraveni reagovat v případě výskytu nákazy v našem regionu. Spolupracujeme s hygieniky, lékaři a složkami IZS. Věřím ve společenskou odpovědnost všech občanů – v tuto chvíli je především nutné zachovat chladnou hlavu a dodržovat základní hygienická pravidla,” uvedl hejtman a předseda Bezpečnostní rady Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Královéhradecký kraj také vydal dva letáky, které informují občany o situaci ohledně aktuální virové nákazy. První z nich je určený pro cestovatele, kteří se v posledních dvou týdnech vrátili z rizikových oblastí nákazy novým koronavirem, například Číny, Koreje či italských regionů Lombardie a Piedmont. Ve druhém letáku čtenáři získají ucelený přehled, jakým způsobem můžou snížit riziko nakažení koronavirem.

„Také jsme je v elektronické podobě rozeslali všem krajským příspěvkovým organizacím s prosbou, aby informovaly své pracovníky a šířily je dál pomocí vlastních komunikačních kanálů. Zároveň je tiskneme a distribuujeme do škol, obcí s rozšířenou působností a krajských příspěvkových organizací,“ doplnil hejtman Jiří Štěpán. 

Krajské nemocnice v současné chvíli disponují pomůckami a prostředky pro epidemii koronaviru v souladu s doporučením Ministerstva zdravotnictví ČR na dva měsíce běžného provozu. V současné chvíli nemocnice připravují nárazová kontaktní místa pro osoby, které se vrátí z rizikových oblastí a místo telefonického informování krajské hygienické stanice či Kliniky infekčních nemocí Fakultní nemocnice Hradec Králové do zdravotnického zařízení dorazí osobně. Vedení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje od čtvrtka 5. března omezí návštěvy v krajských nemocnicích, a to na odděleních: následná péče, ARO, JIP, onkologie a podle zvážení situace v jednotlivých nemocnicích i oddělení interních lůžek. 

Vedení krajského úřadu Královéhradeckého kraje umožnilo svým zaměstnancům, kteří se vrátí z rizikových oblastí, aby po následujících čtrnáct dní mohli pracovat z domů. V Královéhradeckém kraji vznikl také specializovaný tým zdravotnické záchranné služby, který je schopen vyjet za pacientem s podezřením na koronavirus, aby mu mohl odebrat vzorky přímo u něj doma, případně jej rovnou transportovat na Kliniku infekčních nemocí Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Foto: Královéhradecký kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu