Reklama

Královéhradecký kraj pošle na sport a volný čas přes 30 milionů

Královéhradecký kraj – Hejtmanství hodlá letos prostřednictvím svých dotačních programů na sport a tělovýchovu podpořit 391 žádostí celkovou částkou 25 milionů korun. Na vrcholový sport půjde 4,5 milionu, zbytek na sport a tělovýchovu, a to včetně investičních akcí. Na volnočasové aktivity dětí a mládeže má jít přes 4,5 milionu korun a dalších 1,5 milionu na prevenci rizikového chování. Rozdělení dotací musí ještě schválit zastupitelstvo.

Reklama

„Pro tento rok jsme v poskytování dotací udělali několik změn. Tou hlavní je, že o úspěšnosti žadatelů rozhodne již únorové zastupitelstvo. Také významně vzrostla finanční podpora sportu. Nový dotační titul rozdělí osm milionů na investice do sportovních zařízení a přípravu mladých závodníků na olympiádu dětí a mládeže podpoříme ze sta procent,“ říká náměstkyně hejtmana pro oblast školství a sportu Martina Berdychová s tím, že podpora sportu se meziročně zvýšila o deset milionů korun.

Kraj také podpoří například pořádání významných sportovních akcí, činnost sportovních středisek, účast mladých sportovců na mezinárodních šampionátech a třeba i sportování dětí s postižením.

Přes osm milionů z celkové částky určené na sport má jít na investiční akce. K největším podpořeným akcím patří rekonstrukce sokolovny a sportovního areálu. Obě akce chce kraj podpořit částkou 900 tisíc korun.

Přes 4,5 milionu dá kraj na volnočasové aktivity. Sem spadá podpora organizací dětí a mládeže včetně vzdělávání dobrovolných pracovníků, dále podpora akcí krajského významu, táborové činnosti a mezinárodní spolupráce. Část peněž půjde na rekonstrukce a modernizace zařízení využívaných pro volný čas. Celkem se jedná o 122 podpořených projektů.

V oblasti prevence rizikového chování a podpory zdravého životního stylu žáků chce Královéhradecký kraj částkou 1,5 milionu korun podpořit 38 žadatelů.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu