Reklama

Vláda kvůli koronaviru ruší školní výuku, zakazují se i shromáždění a akce

V souvislosti s nákazou koronavirem Vláda České republiky zrušila od středy výuku na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách i odborných učilištích. Mateřské školy by měly fungovat i nadále. Také se zakazují kulturní, zábavní a sportovní akce s účastí nad 100 lidí. V Česku je zatím 40 osob nakažených koronavirem.

Reklama

Zrušení výuky se týká základní škol, středních škol, odborných učilišť, vyšších odborných škol i vysokých škol. Fungovat by naopak měly i vzhledem k menším kolektivům mateřské školy.

Dnešní hokejové utkání předkola play off mezi Mountfieldem HK a Energií Karlovy Vary se odehraje podle plánu, ale bez diváků. Klub fanouškům vrátí vstupné. Hokejový svaz plánuje odehrát celé předkolo a před čtvrtfinále play off se rozhodnout, co dál. Další jednání je na programu zítra. 

Situaci už vyřešila Fotbalová asociace České republiky, pod kterou spadají všechny soutěže od třetí ligy níže. Zápasy se budou hrát podle rozpisu, jen pořadatel utkání musí zajistit, aby se jich nezúčastnilo více než 100 lidí. První a druhou fotbalovou ligu řídí Ligová fotbalová asociace a ta zatím o dalších opatřeních nerozhodla. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy střední Čechy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu