Reklama

Kulturní park oživí pardubickou náplavku

Pardubická náplavka u Gočárových mlýnů v úterý ožije. Pod názvem Pardubice na vodě se pořadatelé rozhodli odehrát několik koncertů přímo na Chrudimce. Ve spolupráci s Jacht klub – Marina Pardubice, jehož členové mají několik lodí ukotvených na Chrudimce pod Gočárovými mlýny, a provozovateli občerstvovacího komplexu u vody v ulici Labská vznikne unikátní projekt, při kterém se tři koncerty odehrají přímo na palubě lodi OTICE.

Reklama

„Oživení náplavky a zapojení našich lodí do projektu vítáme,“ řekl Miroslav Patras, předseda spolku Jacht club – Marina Pardubice, který pečuje nejen o lodě, ale například i o část zarostlých břehů Chrudimky.

„Koncerty na vodě jsou dobrým nápadem jak oživit řeky v Pardubicích a osobně mám radost z toho, že se propaguje i projekt Pardubického kraje, a to rekonstrukcí Gočárových mlýnů na galerii,“ prohlásil Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje.

„Kulturní park oživuje zajímavá místa v Pardubicích, a to je dobře. V době prázdnin tak mají Pardubáci i turisté příležitost objevovat tajemná zákoutí Pardubice ve spojení s kvalitním kulturním programem,“ vysvětlil Jan Mazuch, náměstek primátora Pardubic.

Hudbu mohou diváci poslouchat z restaurace ze břehu, z lodí nebo posedět před Gočárovými mlýny.

Na vodě se odehrají tři koncerty:

V úterý 17. srpna vystoupí absolventi pardubické konzervatoře s názvem DUO VIOLONCELLO a zahrají známé světové písně v netradičním pojetí na dvě violoncella. Účinkují: Štěpán Křováček a Diana Bartáková.

Středa 18. srpna bude patřit formaci TRIO LYRIQUE. Uskupení houslistky, varhanice a zpěvačky z pražské HAMU zahraje a zazpívá melodie klasické hudby. Účinkují: Martina Bártová (housle), Marie Minářová (klavír), Hana Krejčová (zpěv).

Čtvrtek 19. srpna bude patřit šansonu. NATÁLIE A MARTIN PAUROVI představí šanson a folk. Zpívají česky, anglicky, ale i francouzsky.

Koncerty začínají vždy 19 hodin a vstup je zdarma. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu