Reklama

Koronavirus ochromil kardiologii, nakazilo se 9 zaměstnanců

  • 31. března 2020,
  • 21:16,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Epidemie nového typu koronaviru ochromila provoz kardiologie v Pardubické nemocnici. Nakazilo se devět zaměstnanců včetně jednoho doktora. Celkem za dnešek v Pardubickém kraji přibylo 24 případů, z toho 16 se týká okresu Pardubice.

Reklama

K úterní osmé hodině večerní bylo potvrzeno devět nakažených zaměstnanců oddělení kardiologie. Všech zhruba 140 zaměstnanců oddělení je v karanténě, nicméně nezbytná péče zůstává na oddělení zachována.

„Všechny postupně testujeme, stejně jako další zaměstnance a pacienty, kteří připadají v úvahu, že mohli přijít s nakaženými do styku,“ řekl generální ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.

Podle Gottvalda stávající případy nesouvisí s nakaženým pacientem, který byl před 14 dny transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde později nákaze podlehl. 

Nakažených je také sedm pacientů, z toho šest zůstává v nemocnici na infekčním oddělení a jeden je v domácím léčení.

„Další kroky budou následovat podle vývoje. V tuto chvíli je důležité, že nemocnice je dostatečně zásobena osobními ochrannými prostředky, jelikož se podařilo vytvořit určité dílčí zásoby. Ty si vytváříme také v rámci krajského distribučního systému v našich skladech tak, abychom byli připraveni na případ zvýšeného výdeje materiálu,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. 

Celkem je v Pardubickém kraji k dnešnímu dni 101 nakažených nemocí COVID-19. Od pondělí stoupl počet o 24 případů, což je nejvyšší nárůst od vypuknutí nákazy v regionu. V celé zemi bylo zatím potvrzeno 3257 případů, 31 lidí zemřelo a 45 se vyléčilo. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu