Reklama

Ztráta pro Dynamo! Střelec Petr Sýkora končí kariéru

  • 8. července 2019,
  • 11:09,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Jedna z legend nejen pardubického hokeje Petr Sýkora končí úctyhodnou kariéru. V extralize odehrál, pouze v dresu Pardubic, 897 utkání a nastřílel 385 branek. S aktivním hraním končí ve 40 letech, pro klub ale bude pracovat i nadále.

Reklama

„Petr Sýkora je jednou z nejvýraznějších postav novodobé historie pardubického hokeje. Jeho kariéra i bilance je úctyhodná, navíc nikdy nehrál v extralize za jiný klub. Beru ho jako velkého patriota a jsem moc rád, že i po skončení profesionální kariéry chce pomáhat u mládeže vychovávat své následovníky,“ řekl generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Po skončení sezony dostal nejúspěšnější střelec historie pardubického hokeje čas na rozmyšlenou ohledně případného pokračování profesionální kariéry. 

„V týdnu jsme se s Petrem sešli a sdělil nám své rozhodnutí. Máme velkou radost, že nadále chce pracovat pro pardubický hokej a pomáhat naší mládeži. Jsme připraveni využít jeho osobnost a výjimečné hokejové dovednosti ve výchově našich nadějí,“ doplnil Martin Sýkora s tím, že Dynamo připravuje oficiální rozloučení s extraligovou kariérou Petra Sýkory.

Pardubický rodák a odchovanec působil v české nejvyšší soutěži pouze na východě Čech. Svému mateřskému klubu pomohl dosáhnout na mistrovské tituly v letech 2005 a 2010.

„Cítil jsem, že přišel správný čas uzavřít jednu hokejovou kapitolu. Chtěl bych poděkovat klubu za trvalou důvěru a fanouškům za podporu. Těším se na novou práci pro Dynamo, budu se snažit být maximálně nápomocen východě našich nadějí,“ uvedl Petr Sýkora.

Kariéra Petra Sýkory

Rekordman v počtu nastřílených branek v české nejvyšší soutěži je odchovancem pardubického hokeje. Svou extraligovou premiéru si odbyl již ve svých sedmnácti letech. 

Včetně baráže nastoupil k 919 utkáním v české nejvyšší soutěži, vstřelil v nich 393 branek a přidal 280 nahrávek. I bez prolínací soutěže jsou jeho čísla skvostná: 897 zápasů – 385 gólů a 268 asistencí.

Pardubicím pomohl v letech 2005 a 2010 k mistrovským titulům. Stejného úspěchu dosáhl i ve švýcarském Davosu (2009 a 2011), kde působil čtyři sezony. V sezoně 2005/2006 si vyzkoušel i severoamerickou NHL, kde v dresu Nashvillu Predators a Washingtonu Capitals nastoupil ke 12 zápasům s bilancí 2+2.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu