Reklama

Dynamo přišlo o centra. Corey Locke nečekaně ukončil kariéru

Hradec Králové/Pardubice – Extraligová sezona 2019/2020 startuje! Jaké změny se udály v kabinách Hradce a Pardubic? Článek je průběžně aktualizován.

Reklama

Mountfield HK

Hradec má za sebou veskrze úspěšnou sezonu. Po loňských velkých změnách předčil zejména v základní části očekávání a skončil na čtvrtém místě. Solidní vklad však nedokázal zužitkovat v play off, kde padl s Kometou Brno 0:4 na zápasy.

Pro sezonu 2019/2020 už Mountfield nepočítá s brankáři Brandonem Maxwellem a Jaroslavem Pavelkou (odchází do Plzně). Na pozici gólmana číslo 1 získal klub zkušeného Marka Mazance. Záda mu budou krýt Štěpán Lukeš a Daniel Dvořák.

Obránce a kapitán Dominik Graňák se po sezoně nechal slyšet, že bude hledat novou výzvu. Tu nakonec našel v Karlových Varech. V Litvínově zůstane zadák Sébastien Piché

V kádru Mountfieldu nefigurují ani forvardi Juraj Bezúch, kterému klub shání nové angažmá, Roman Kukumberg a Lucas Lessio.

Platnou smlouvu bez výstupní klauzule má Petr Zámorský. Jeho odchod je možný jen v případě, že klub obdrží lukrativní nabídku. Novou smlouvu s klubem podepsal 26letý obránce Zdeněk Čáp, který minulou sezonu strávil v Chance lize.

V závěru přípravy na novou sezonu zranili obránci Nedomlel a Linhart, a tak muselo vedení reagovat. Na zkoušku přišel švédský obránce s americkým pasem Philip Samuelsson. Pokud uspěje, zůstane do konce sezony. 

Do Hradce příšel z Pardubic francouzský útočník Jordann Perret. Ofenzivní řady rozšířili také Aleš Jergl z Olomouce a Adam Kubík z Kladna.

Po pár týdnech klidu oznámilo na začátku července vedení Mountfieldu velkou posilu do útoku. Na známé místo se vrátil Rudolf Červený a rovnou podepsal smlouvu na čtyři roky.

V hradeckém dresu pokračuje i Radek Smoleňák, který byl zvolený kapitánem A mužstva. Jeho zástupci jsou Rudolf Červený a Radovan Pavlík

Trenérský tým mládeže Hradce Králové rozšířil David Kočí, který si kdysi zahrál i v NHL, kde platil za vyhlášeného bitkaře.

HC Dynamo Pardubice

Pardubice mají za sebou strašidelnou sezonu se šťastným koncem. V základní části bylo Dynamo jasně nejhorším týmem v extralize a svou příslušnost muselo hájit v baráži, kde ale přišlo nečekané obrození a záchrana v suchém triku.

Zadní řady Pardubic opustili Vojtěch Budík (Plzeň), Jacob Cardwell, Ilja Děrvuk, Mathias Porseland a Nicholas Schaus

Naopak smlouva nadále běží Marku Trončinskému, který závěr sezony strávil v Litvínově. Nový kontrakt na začátku května podepsal kanadský zadák Rhett Holland.

Posilou do obrany by mohl být i Sébastien Piché. Někdejší obránce Hradce je v Dynamu na testech. 

Směrem na sever k rivalovi odešel Jordann Perret. Zpátky do první ligy se vrací Jan Kloz (České Budějovice) a v Brně se bude hlásit útočník Luboš Horký. V Pardubicích končí také Brian Ihnačák a Antonín Dušek.

Velkou ztrátou pro Pardubice je také odchod technického útočníka Rostislava Marosze, který nově zakotvil v Liberci.

Dynamo se v nové sezoně bude muset obejít bez jedné ze svých největších postav posledních. Ve 40 letech ukončil vrcholovou kariéru střelec Petr Sýkora. Po pár dnech oznámil, že bude hrát 2. ligu za Vrchlabí. 

Z hostování v Kometě Brno se vrátil útočník Tomáš Vondráček, ale obratem ho klub poslal do Karlových Varů. 

První posilou Pardubic je útočník Denis Kindl z Plzně, který v Dynamu působil v mládežnických týmech. Na východ Čech zamířil také rychlonohý forvard Martin Látal z Mladé Boleslavi.

Po třech a půl sezonách, během kterých si zahrál v Třinci, Vítkovicích a Trenčíně, se do Pardubic vrací útočník Radoslav Tybor. Klub s ním dle slov sportovního manažera Kverky počítá do první lajny.

Po šesti a půl sezónách v KHL se do Dynama vrací reprezentační obránce Jan Kolář. S klubem podepsal víceletý kontrakt. Zkušený zadák reprezentoval Česko na nedávném mistrovství světa na Slovensku.

Do zadních řad získaly Pardubice talentovaného slovenského obránce Michala Ivana, který doposud hrál juniorské soutěže v zámoří.

Další posilou Dynama měl být kanadský útočník Corey Locke, který v minulých dvou sezónách působil v Linzu (EBEL). Pětatřicetiletý hráč si kdysi v devíti zápasech vyzkoušel i NHL. Dva dny před startem extraligy se ale Locke rozhodl ukončit kariéru a Pardubicím dal sbohem.

Pár dní nato ohlásily Pardubice ještě zajímavější přírůstek. Po pěti a půl letech v zahraničí oblékne dres Dynama útočník Robert Kousal.

Na začátku července Dynamo vyřešilo také post brankáře. Jedničkou by měl být Jakub Štěpánek, který v Pardubicích podepsal jednoletý kontrakt. Zároveň do Českých Budějovic na hostování odešel Milan Klouček. 

Pardubice stejně jako v minulých letech pořádají takzvaný try out, ve kterém vyzkoušejí osmičku hráčů – Radovana Bondru, Tomáše Koblížka, Lukáše Kozáka, Filipa Kuťáka, Johana Lorraineho, Petra Obdržálka, Marka Škvrněho a Marka Viktorina. 

Foto: Jan Jedlička/HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu