Reklama

Brankářská rošáda v Pardubicích: Dynamo ulovilo Jakuba Štěpánka!

  • 1. července 2019,
  • 14:20,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hokejové Dynamo nadále posiluje svůj kádr směrem k nadcházející sezoně. Po navrátilcích Kolářovi či Kousalovi došlo i na brankářský post. Novou jedničkou má být zkušený Jakub Štěpánek, který v Dynamu krátce působil před třemi lety a nyní podepsal jednoletý kontrakt. Naopak na hostování do první ligy odchází Milan Klouček.

Reklama

„Příchod Jakuba Štěpánka je klíčovým atributem pro úspěšnou sezónu. Věřím, že s Ondřejem Kacetlem vytvoří kompaktní dvojici, o kterou se budeme moci výrazně opřít,” uvedl generální ředitel klubu Martin Sýkora. 

Štěpánek podepsal smlouvu v pondělí odpoledne. „Jednalo se o prioritu od prvního dne, co jsem do Pardubic přišel. Jednání nebyla jednoduchá, byla navázaná na možné pokračování Slovanu Bratislava v KHL, měli jsme připraveno více variant, ale tato je úplně nejlepší,“ prohlásil sportovní manažer Jaromír Kverka.

Staronový brankář Pardubic dosud odchytal v české nejvyšší soutěži 121 utkání, průměrně obdržel 2,50 branky na zápas. Vsetínský odchovanec je také mistrem světa z roku 2010.

Do Pardubic se vrací po třech letech

V Pardubicích Štěpánek působil už v sezoně 2016/2017, kdy odchytal osm zápasů s průměrem 3,71 branky na zápas. Poté odešel do finského týmu Lukko Rauma.

„Neříkám, že jsem vzadu v hlavě neměl své minulé angažmá zde a že jsem o něm zpětně nepřemýšlel. Jsou to tři roky zpátky, je tu nové vedení, poslední příchody nasvědčují tomu, že je vše na dobré cestě a to napomohlo mému rozhodování,“ prohlásil po podpisu smlouvy s Dynamem brankář Jakub Štěpánek.

Původně měl Štěpánek chytat KHL za bratislavský Slovan, ale klub se kvůli finančním problémům do nového ročníku ani nepřihlásil.

„Tím, že Slovan Bratislava opustil KHL, tak jsem byl ze dne na den bez smlouvy. Musel jsem svou situaci nějak řešit. Zavolal mi pan Kverka s konkrétní nabídkou a domluvili jsme se,” dodal Štěpánek.

Klouček se bude rozchytávat v první lize

S příchodem Jakuba Štěpánka souvisí další přesun. Na hostování do prvoligových Českých Budějovic odchází Milan Klouček, který zároveň v Dynamu podepsal nový kontrakt. Klub s ním počítá do budoucna.

„Jsem přesvědčený, že mu změna prostředí přinese hokejový i osobnostní rozvoj,“ řekl Martin Sýkora.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu