Reklama

Pecka! Hvězda Detroitu bude hrát za Hradec Králové

Hradec Králové – Někteří fanoušci už možná pomalu propadali skepsi, ale obránce Filip Hronek, který jinak působí v NHL v dresu Detroitu Red Wings, nakonec přece jen za hradecký Mountfield hrát bude. Jednání se táhla z toho důvodu, že kvůli situaci kolem epidemie nebylo jisté, jestli sezona začne v řádném termínu. Nakonec se extraligové kluby usnesly, že 17. září skutečně soutěžní ročník odstartují.

Reklama

Od začátku bylo jasné, že klub i Filip mají zcela jasno o vzájemné spolupráci, jelikož Filip do Hradce prostě patří. Dohoda o podmínkách jak mezi klubem a hráčem, tak mezi Detroitem a Hradcem byla vcelku rychlá,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Klub už dřív dotáhl opětovné angažmá Matěje Chalupy, který hrál za Hradec Králové vloni a vyhlédlo si ho Chicago. Za moře také plánuje odejít, ale dočasně pomůže na východě Čech. Jednání kolem Filipa Hronka, který už je přece jen stálicí v nejlepší hokejové soutěži na světě, byla složitější kvůli pojistce.

„Vše nasvědčuje tomu, že začneme v termínu, tak jsme velmi rychle dotáhli do zdárného konce podpisy všech smluv včetně zmiňované pojistky a všichni se těšíme na vzájemnou spolupráci. Ve Filipovi získáváme rozdílového obránce, který si za poměrně krátké působení v NHL získal velký respekt a důležitou pozici v Detroitu a má před sebou velkou hokejovou budoucnost. Od Hroňase očekáváme zkvalitnění obrany i bodový příspěvek v ofenzívě. Předběžně jsme domluveni, že naskočí minimálně do jednoho přátelského utkání před začátkem extraligy. Tato přípravná utkání jsou v tuto chvíli v jednání, takže uvidíme kdy a proti komu to bude, dodává Aleš Kmoníček.

Jak stvrzení spolupráce vnímá sám Filip Hronek? „Je to super, bude hezké si po dlouhé době zahrát zase doma. Už se na to moc těším. Je to nějakých sedm měsíců, co jsem nehrál zápas, takže se i na zápasy těším jak malý kluk. Doteď jsem se chystal individuálně, nyní se připojím k mužstvu a budu trénovat s klukama. Tým tady vypadá super, uvidíme, jak si to všechno sedne na ledě. Pokud jde o ambice, ty osobní neřeším. Hlavně aby se vyhrávalo,“ říká nejnovější posila Mountfieldu HK.

Foto: Mountfield HK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu