Reklama

V královéhradeckých Kuklenách vznikne sociální bydlení

Hradec Králové – Královéhradecký magistrát připravuje nový projekt sociálního bydlení v Kuklenách ve stávajícím v domě v Pražské ulici 559. Rekonstrukce budovy by měla být zahájena ještě na podzim letošního roku. Nový projekt umožní navýšit kapacitu sociálního bydlení v Hradci Králové o 11 bytových jednotek. Město přijalo dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 21,5 milionu korun, projednávat ji bude ještě zastupitelstvo na začátku března.

Reklama

Objekt Pražská 559 je v současné době vyklizen a uzamčen. V rámci kompletní rekonstrukce by mělo dojít například k výměně topení a oken, opravena bude také střecha. Na nový projekt již máme stavební povolení.  Až budou veškeré náležitosti spojené se zadávací dokumentací schválené v orgánech města, vyhlásíme soutěž na zhotovitele. Předpokládáme, že rekonstrukce by mohly být zahájeny na podzim letošního roku,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. 

Zrekonstruovaný objekt Pražská 559 by v budoucnu měl nabídnout 11 sociálních bytů. „Chceme podpořit takové projekty, kterými bychom pomohli jednotlivcům i rodinám s dětmi, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Sociální byty v Hradci Králové jsou určené pro osoby, které jsou schopné dodržovat podmínky nájemního bydlení. Rádi bychom do budoucna počty bytů tohoto typu zvyšovali,“ dodal Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu