Reklama

Policie zničila nelegální pěstírnu v centru. Pomohla jí náhoda

Hradec Králové – Na začátku všeho byla běžná silniční kontrola. Díky ní policisté odhalili nelegální pěstírnu marihuany v centru Hradce Králové. Jednačtyřicetiletý muž přišel o více než stovku rostlin a ještě mu hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Na konci roku 2019 zastavili dopravní policisté v Hradci Králové 41letého muže, u něhož test na návykové látek ukázal přítomnost kokainu a marihuany. Rostliny konopí navíc převážel v barelu v zavazadlovém prostoru. Prý do garáže k usušení.

„Při domovní prohlídce našli policisté v jeho pronajatém bytě téměř 100 rostlin o výšce cca 10 cm a pěstební box, ve kterém měl 21 rostlin o výšce 60 až 80 centimetrů,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Z této „zahrádky” stihl muž už 12 rostlin sklidit a právě ty našli policisté v autě. Další rostliny měl o pár ulic dál v pronajaté dílně. Kromě toho muži zákona zajistili věci potřebné k pěstování konopí, jako jsou hnojiva, svítidla, předřadníky či ventilátory.

„Odborníci potvrdili, že se jedná o konopí s vysokým obsahem THC, které je použitelné k výrobě marihuany. Z vyšetřování vyplynulo, že muž je uživatelem marihuany od svých 15 let a drogu prý pěstoval čistě pro svoji potřebu,” dodal mluvčí.

Jednačtyřicetiletý pěstitel byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu