Reklama

Hradec získal brankáře Marka Mazance. Zachytal si i v NHL

Hradec Králové – Pozici prvního gólmana hradeckého A-týmu by měl zaujmout sedmadvacetiletý Marek Mazanec, který se vrací na tuzemská kluziště po šesti letech strávených v NHL, AHL a KHL. Vedení klubu Mountfield HK už před časem avizovalo, že pro příští sezónu nepočítá s brankářskou dvojicí Maxwell–Pavelka.

Reklama

„Jsme rádi, že jsme na pozici jedničky sehnali českého gólmana, který si již úspěšně extraligu zachytal. Budeme na něho hodně spoléhat a musím říct, že z dosavadních jednání s Markem mám výborný pocit,“ řekl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Jihočeský rodák získal v ročníku 2012/2013 mistrovský titul s Plzní. Poté se vydal do NHL, kde chytal za Nashville Predators, ale vyjma první sezony se v nejlepší soutěži světa nedokázal natrvalo usadit a chytal spíše na farmě v AHL. Vloni si také odskočil do Bratislavy hrající KHL. 

Hradec pro sezonu 2019/2020 nepočítá s letošní dvojicí Pavelka-Maxwell, a tak usilovně sháněl kvalitní a zkušenou náhradu. Někdejší reprezentační gólman tato kritéria splňuje. 

Pro Marka je návrat do Čech motivací, aby se dostal znovu na pozici, na které byl před odchodem do zámoří. Věřím, že naše spolupráce bude oboustranně prospěšná,“ dodal trenér brankářů Robert Horyna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu