Reklama

Syn se přiznal, že uřízl matce hlavu. Na útěku jedl rostliny

Žichlínek – Policisté už vyslechli 42letého muže, jehož podezírají z vraždy, ke které došlo minulý pátek 24. dubna v obci Žichlínek u Lanškrouna. Obětí byla jeho matka.

Reklama

Podezřelý muž byl od pátku až do pondělního dopoledne na útěku. Policisté ho zadrželi na Českotřebovsku. Postupně se objevují hrůzné okolnosti surového činu. 

„Ženu měl po předchozím vzájemném konfliktu nejprve napadnout ostrým předmětem a následně dalším ostrým předmětem do oblasti krku, čímž jí oddělil hlavu od těla,” uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková s tím, že muž se k činu přiznal. Motivem mohly být dlouhodobé spory, které postupně eskalovaly. 

Soud ho poslal do vazby, za vraždu spáchanou obzvlášť surovým způsobem mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně trest výjimečný. Předmětem dalšího vyšetřování však bude i duševní stav obviněného. Delší dobu se totiž ambulantně léčil na psychiatrii.

Policisté také zveřejnili podrobnosti k tomu, co se dělo po činu. Muž byl skoro tři dny na útěku„Zbavil se některých oděvních svršků a před dopadením se skrýval v lesích, kde se živil rostlinami a pil vodu ze studánek,” popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR/KŘP Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu