Reklama

Objednal si boty za 6 tisíc, přišly mu odpadky a houpačka

Hradec Králové – Hodně překvapený byl 16letý mladík, když si otevřel balík, ve kterém měly být značkové boty. Zaplatil za ně takřka šest tisíc korun. V zásilce ale našel odpadky a nepotřebné věci. Podvodníkovi, který ho chtěl napálit, hrozí dva roky vězení.

Reklama

Mladík našel inzerát se značkovými sportovními boty na sociální síti. Prodejce byl z ciziny a požadoval za ně 5800 korun. V krabici s polystyrenem ale místo parádní obuvi dorazila plastová láhev, dětská plastová houpačka a papírový odpad.

Chlapec měl však štěstí v neštěstí. Zásilku si nechal poslat na dobírku. „Jelikož podvod nahlásil včas, policistům se podařilo u přepravce zaplacené peníze zablokovat, čímž se budou moct po procesních úkonech mladíkovi vrátit,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pokud se policistům podaří případ objasnit, prodejci za trestný čin podvod hrozí až dva roky vězení.

V souvislosti s případem policie nabádá všechny kupující, aby si zboží od neprověřených prodejců nechávali zasílat na dobírku. Balíky je také dobré otevírat ihned po převzetí ještě za přítomnosti poštovního přepravce. 

„Pokud v balíku nebudete mít objednané zboží, a tudíž se stanete obětí podvodu, tak máte největší šanci, že vám budou peníze navráceny zpět. Komunikaci s prodejcem si pečlivě zálohujte!” dodala Kormošová. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu